12181 latausta vuorokaudessa
10022 artikkelia

Yhdistyneet kansakunnat (YK) ilmoitti 18. kesäkuuta, että Venäjä jatkaa humanitaarisen avun estämistä tulvien runtelemassa Khersonin alueen miehitetyssä osassa.

“Venäjän federaation hallitus on tähän mennessä kieltäytynyt meidän pyynnöstämme päästä alueille, jotka ovat sen väliaikaisen sotilaallisen hallinnan alaisuudessa. YK tulee jatkamaan pyrkimyksiään saada tarvittava pääsy”, järjestön tiedotteessa todettiin.

YK ja Ukrainan hallitus sopivat aiemmin kesäkuussa, että YK helpottaa humanitaarista apua ja evakuointitoimia Dnepr-joen vasemmalla rannalla, joka on tilapäisesti Venäjän joukkojen miehittämä.

Venäjän hallituksen on taattava YK:n henkilöstölle turvallinen kulku ja turvallisuustakeet ennen kuin avustusoperaatio voidaan toteuttaa. Kakhovkan padon sortuminen 6. kesäkuuta aiheutti laajamittaisen humanitaarisen ja ympäristökatastrofin, mukaan lukien massiiviset tulvat Khersonin alueella. Ukrainan armeija ja koko muu maailma sanoo, että Venäjä tuhosi padon estääkseen Kiovan vastaisen vastahyökkäyksen.

Venäjän miehitysviranomaisia on syytetty evakuointien estämisestä ja humanitaarisen avun eväämisestä miehitetyillä alueilla asuville asukkaille. Turvallinen kuljetus on ilmeisesti mahdollista vain Venäjän passin haltijoille.

On täysin käsittämätöntä, että Venäjä jatkaa humanitaarisen avun estämistä Khersonin alueen tulvien uhreille. Tällainen toiminta on täysin vastuutonta ja osoittaa Venäjän piittaamattomuutta ihmiselämistä ja kärsimyksestä. Tulvat ovat jo itsessään aiheuttaneet suurta tuhoa ja kärsimystä, mutta Venäjän toimet vaikeuttavat tilannetta entisestään.

Yhdistyneiden kansakuntien tehtävä on auttaa ja suojella ihmisiä kriisitilanteissa. On käsittämätöntä, että Venäjä kieltäytyy tarjoamasta turvallista kulunvarmistusta YK:n henkilöstölle. Tämä asettaa avustustyöntekijät vaaraan ja estää humanitaarisen avun toimittamisen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Venäjän miehitysviranomaisten toimet, kuten evakuointien estäminen ja humanitaarisen avun evääminen tietyiltä alueilta, ovat täysin tuomittavia. Kaikkien ihmisten, riippumatta kansallisuudesta tai passista, tulisi saada tarvitsemansa apu kriisitilanteissa. Ei ole hyväksyttävää syrjiä ja eristää ihmisiä heidän henkilöllisyystodistuksensa perusteella.

Kehotan kansainvälistä yhteisöä ja erityisesti Venäjän hallitusta välittömästi toimimaan ja sallimaan humanitaarisen avun pääsyn Khersonin alueen tulvien uhreille. On aika lopettaa peli ihmisten hengillä ja kärsimyksellä. Venäjän on otettava vastuu toimistaan ja toimittava välittömästi auttaakseen tulvien runtelemia ihmisiä. Heillä ei ole aikaa menetettävänä.


Satunnainen:


Vastaavia: