11660 latausta vuorokaudessa
9707 artikkelia

Suomessa kuohuu. Torstaina paljastui, että Kaakkois-Suomen rajavartiosto on ottanut kiinni 11 henkilöä, jotka ovat ylittäneet valtion rajan laittomasti. Tämä on vakava valtiorajarikos. Turvallisuutemme perusta horjuu, kun rajamme ylitetään mielivaltaisesti.

Valtioneuvoston hiljattain julki tuomat luvut ovat hälyttäviä: marraskuun ja joulukuun aikana yli 1000 turvapaikanhakijaa on saapunut Suomeen. Tämä ei ole sattumaa, vaan kyse on Venäjän tarkoituksellisesta toiminnasta.

Suomen ja Venäjän väliset rajanylityspaikat on suljettu 11. helmikuuta asti. Tämä päätös on tarpeellinen, mutta se ei yksin riitä. Pääministeri Petteri Orpon mukaan Venäjällä odottaa jopa tuhansia ihmisiä, jotka ovat valmiita siirtymään rajalle. Tämä on uhka, johon meidän on vastattava voimakkaasti.

Orpon mukaan itärajan täyssulku jatkuu kuukaudella. Tämä päätös perustuu kylmään tosiasiaan: Venäjän käytöksessä ei ole tapahtunut muutosta. Tämä on viesti, joka pitää lähettää selvästi ja voimakkaasti. Suomen on oltava valppaana ja ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin rajaturvallisuutemme varmistamiseksi.

Tilanne vaatii nopeita ja päättäväisiä toimia. Meidän ei tule ainoastaan reagoida, vaan myös ennakoida ja varautua. On tärkeää, että Suomi valmistautuu “ilmiön laajenemiseen”, kuten Orpo mainitsi. Tämä ei ole pelkästään rajavalvonnan kysymys, vaan myös kansallisen turvallisuuden ja suvereniteetin kysymys.

Suomi on vahva ja yhtenäinen maa, mutta meidän on oltava valmiita puolustamaan rajojamme ja arvojamme. Laittomat rajanylitykset eivät ole hyväksyttäviä, ja meidän on toimittava jämäkästi ja päättäväisesti niiden estämiseksi. Vain näin voimme säilyttää turvallisuutemme ja itsemääräämisoikeutemme.


Satunnainen:


Vastaavia: