2024/01/16

Venäjän pyrkimys saada Suomeen saapuvista turvapaikanhakijoista tiedustelijoitaan on herättänyt huolta Suomen turvallisuusviranomaisissa. Suojelupoliisi (Supo) on arvioinut, että Venäjän tiedustelupalvelut yrittävät värvätä henkilöitä yhteistyöhön, käyttäen erilaisia keinoja, kuten painostusta tai taloudellisia etuja. Tämä strategia on osa Venäjän laajempaa toimintatapaa saada vaikutusvaltaa ja tietoa ulkomailta.

Viime kuukausina Suomeen on saapunut yli tuhat turvapaikanhakijaa itärajan kautta. Tämä kasvava määrä on herättänyt huolta turvallisuusviranomaisten keskuudessa, sillä joukossa saattaa olla henkilöitä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa maan sisäiselle turvallisuudelle. Sisäministeriön mukaan tulijoiden joukossa on ihmisiä monista eri maista, kuten Syyriasta, Somaliasta, Jemenistä ja Irakista.

Keskusrikospoliisi (KRP) on ilmaissut huolensa siitä, että itärajan yli saapuvien suuren määrän vuoksi on vaikeaa tunnistaa niitä, jotka saattavat uhata maan sisäistä turvallisuutta. Lisäksi on olemassa riski, että Suomeen pääsee rikollisjärjestöjen jäseniä tai siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.

Supo on aktiivisesti mukana seulomassa turvapaikanhakijoita, tunnistaakseen ne, jotka saattavat muodostaa uhan kansalliselle turvallisuudelle. He korostavat, että turvapaikanhakijoiden joukossa voi liikkua henkilöitä, joiden motiivit eivät liity turvapaikan tarpeeseen. Tällaisten henkilöiden tunnistaminen vaatii turvallisuusviranomaisten ammattitaitoa ja huomiota.

Supo ei ole kommentoinut, onko heidän tutkimuksissaan jo tavattu sisäistä turvallisuutta vaarantavia henkilöitä. Heidän mukaansa tilanne ei ole vielä saavuttanut suuren mittakaavan ilmiön tasoa, mutta viranomaisten on oltava valppaina ja toimittava tehokkaasti turvallisuusuhkien torjumiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 14:06.26