Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#USA toimittanut #NATO-maihin #Venäjä-vastaisia #vakoilupulu’ja – #video jossa toimintaperiaate selitetty

2024/01/16

Amerikan Yhdysvalloissa on kehitetty uusi, innovatiivinen vakoilumenetelmä, joka hämmentää ja viihdyttää: vakoilupulut. Kyllä, luitte oikein – pulut, nuo tavalliset kaupunkien taivaalla viipottavat linnut, ovat nyt osa USA:n tiedusteluarsenaalia.

Vakoilupulujen toimintaperiaate on yhtä yksinkertainen kuin se on nerokas. Nämä ei-niin-tavalliset linnut on varustettu mikroskooppisilla kameroilla, antureilla ja jopa pienillä mikrofoneilla. Ne lentävät kaupunkien yllä, maaseudulla, ja jopa valtamerien yli, keräten tietoa kaikessa hiljaisuudessa.

Mutta miksi juuri Venäjä? Lähteiden mukaan USA:n tiedustelupalvelut uskovat, että Venäjän tiukka valvonta ja moderni vakoilutekniikka tekevät perinteisistä vakoilumenetelmistä epäkäytännöllisiä. Pulut, toisaalta, ovat lähes huomaamattomia. Ne voivat istua ikkunalaudoilla, lentää hallitusten rakennusten yllä ja laskeutua puistoihin ilman, että kukaan epäilee niitä vakoilijoiksi.

Mitä Venäjä tuumaa tästä? Virallista vastausta ei ole kuultu, mutta huhut kertovat, että Kremlin sisällä on kasvavaa huolta “taivaan täyttävistä vakoilijoista”. Venäjän turvallisuuspalvelut työskentelevät kuulemma ympäri vuorokauden kehittääkseen “pulunvastaisia” strategioita.

Tämä tarina saattaa kuulostaa kuin suoraan James Bond -elokuvasta, mutta se on todellisuutta vuonna 2024. Vakoilupulut eivät vain kerää tietoa; ne tarjoavat myös oivan tarinan kylmän sodan uusimmasta luvusta, jossa taistelukenttänä ovat taivaat ja taistelijoina ovat… no, pulut.

Kuka olisi uskonut, että päivänä, jolloin vakoojat saapuvat, ne eivät olekaan pukumiehiä, vaan siivekkäitä kaupunkiemme asukkaita?