Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#JariNalli #Perussuomalaiset haluaa ampua #Venäjä’ltä tulevat #itäraja’n ylittäjät – #politiikka #persut #yhteiskunta

2024/01/19

Jari Nallin Sopimaton Kielenkäyttö ja Poliittinen Vastuuttomuus.

Hyi, mitä kielenkäyttöä! Jari Nalli, Lappeenrannan Perussuomalaisten paikallisvaikuttaja, on syvästi ällöttävä teoissaan ja sanoissaan. Nallin Facebook-kirjoitus, jossa hän puhuu luvattomien rajanylittäjien ampumisesta, on täysin sopimatonta ja vastuutonta. Tällaiset kommentit eivät ainoastaan osoita törkeää inhimillisen arvokkuuden puutetta, vaan ne myös heijastavat syvää ymmärryksen puutetta poliittisen vaikuttajan roolista ja vastuusta yhteiskunnassa.

Etelä-Saimaan mukaan Nalli kirjoitti Facebookissa, että “luvattomat rajan ylittävät ammutaan, kyllä loppuu.” Tämä julkea ja vaarallinen ajatus herättää vakavaa huolta. Nallin myöhemmin poistama julkaisu ja sen seurauksena tullut selitysyritys, jossa hän väittää kommenttinsa olleen “henkilökohtainen mielipide”, ei missään määrin lievennä hänen sanojensa vakavuutta. Poliittisena toimijana Nallin tulee ymmärtää, että hänen sanansa kantavat painoa ja seurauksia, eivätkä ole vain “henkilökohtaisia mielipiteitä”.

Nallin selittely, jossa hän toteaa, ettei maininnut “pakolaisista tai muista siviileistä, joita pitäisi ampua” tai tarkentanut, minkä maan rajalla näin tulisi menetellä, on käsittämätöntä. Se, että hän jättää nämä seikat tarkoituksella epäselviksi, ei tee hänen alkuperäisestä viestistään yhtään vähemmän vastenmielistä. Lisäksi Nallin kommentti siitä, että hänellä on asiasta mielipide, jota hän ei halua sanoa “ettei kenenkään yöunet mene”, on ylimielinen ja osoittaa piittaamattomuutta vakavasta asiasta.

Nalli, joka on Lappeenrannan kaupunginvaltuuston Perussuomalaisten valtuustoryhmän varavaltuutettu ja vaikuttaa edelleen puolueessa paikallistasolla, on osoittanut kyvyttömyytensä toimia julkisessa tehtävässä. Hänen käytöksensä ja kommenttinsa ovat hyökkäys demokraattisia arvoja ja inhimillistä kunnioitusta vastaan. Lappeenrannan Perussuomalaisten puheenjohtajan Sami Behmin kommentti, että Nallin teksti oli “vähän töykeästi kirjoitettu”, on valitettavan lievä reaktio tällaiseen vakavaan väärinkäytökseen.

Nallin toimet ja sanat ovat häpeällisiä. Ne edustavat kaikkea sitä, mitä vastuullisen ja eettisen politiikan tulisi välttää. Hänen kommenttinsa eivät ainoastaan osoita syvää arvostuksen puutetta ihmiselämää kohtaan, vaan myös vaarallista asennetta, joka voi lietsoa vihaa ja väkivaltaa. Tällaiset näkemykset eivät kuulu mihinkään sivistyneeseen yhteiskuntaan, saati sitten politiikkaan.