Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’llä #rahapula – #Kreml’istä määräys: etsikää aarteita!

2024/01/19

Venäjä Etsii Kadonneita Aarteitaan Suomesta: Kremlin Uusi Aarrejahti Alkaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut uusimman ohjeistuksensa, joka on saanut monet asiantuntijat ja historian harrastajat hieraisemaan silmiään. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Putin on määrännyt viranomaiset kaivelemaan arkistoja ja penkomaan maaperää entisen Neuvostoliiton ja Venäjän keisarikunnan alueilla. Kohde? Kadonnutta valtionomaisuutta!

Historiankirjat muistuttavat meitä, että Suomi oli kerran osa Venäjän keisarikuntaa. Joten, pukekaa ylleen kaivuuhousut ja pitäkää lapiot valmiina, Putinin päätöksen mukaan meidänkin nurkissamme saattaa lymyillä kadonneita aarteita!

Tämä “aarrejahti” ei ole vain huviretki: Putinin määräys sisältää rahoituksen erityisyksikölle, jonka tehtävänä on kaivaa esiin Venäjän omistusoikeudet – mistä ne sitten löytyvätkään. Yksityiskohtia, kuten rahoituksen määrä tai etsittävän omaisuuden tyyppi, ei ole paljastettu. Jännitys tiivistyy!

Suomen lisäksi Venäjän keisarikunnan loistokkaat maat ulottuivat Puolaan ja Baltian maihin. Tämä suurvalta hajosi ensimmäisen maailmansodan ja vuoden 1917 lokakuun vallankumouksen myötä. Neuvostoliitto, tuo tunnettu jatko-osa Venäjän imperiumille, hajosi vuonna 1991, jolloin monet maat itsenäistyivät.

Tämä Putinin uusin aarrejahti saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, mutta kuka tietää, ehkä Suomen maaperästä löytyykin jotain, joka saa historiantutkijat ja keräilijät innostumaan. Tai ehkä tämä on vain uusi tapa kirjoittaa historiaa – kirjaimellisesti maata kaivellen!

Kenties Putinin aarrekartassa Suomi on merkitty suurella X-kirjaimella, ja meitä odottaa yllätys… tai sitten ei. Mutta ei hätää, ainakin meillä on nyt uusi puheenaihe kahvipöydässä: “Missä sinun mielestäsi Venäjän kadonneet aarteet piileskelevät?”