9577 latausta vuorokaudessa

7625 artikkelia

2023/07/10

Liettua on jälleen kerran joutunut kyberhyökkäysten kohteeksi, ja tällä kertaa iskut ovat kohdistuneet suoraan Nato-huippukokouksen alla. Tämä osoittaa täydellistä halveksuntaa ja häikäilemättömyyttä niitä kohtaan, jotka pyrkivät luomaan vakautta ja turvallisuutta maailmassa.

Liettuan kansallisen kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Liudas Alisauskas on ilmoittanut, että maa on tälläkin hetkellä alttiina hajautetuille palvelunestohyökkäyksille. Nämä hyökkäykset ovat suunniteltu hukuttamaan kohteen internet-liikenne, jolloin verkkosivut ja -palvelut eivät toimi normaalisti. Tällä kertaa iskut kohdistuvat Vilnan kaupungin verkkosivuihin, mukaan lukien matkailuneuvontasivustoon ja joukkoliikennesovellukseen. Onko tämä todella se tapa, jolla Liettuaa kohdellaan ennen tärkeää kansainvälistä tapahtumaa?

Nämä ovat peruspalveluita, joiden pitäisi olla saatavilla vierailijoille. On täysin häpeällistä ja vastenmielistä, että joku yrittää häiritä Liettuan valmistautumista Nato-huippukokoukseen. Tämä ei ole pelkästään hyökkäys Liettuan tietojärjestelmiä vastaan, vaan se on myös vakava isku koko Nato-yhteisölle.

Onneksi Liettuan kansallinen kyberturvallisuuskeskus on ottanut tilanteen vakavasti ja vahvistanut henkilökuntaansa. He tekevät yhteistyötä tiedustelupalvelujen, poliisin ja ulkomaisten kumppaneiden kanssa selvittääkseen nämä hyökkäykset ja niiden takana olevat tahot. Tällaiset toimet ovat välttämättömiä, jotta vastuulliset saadaan vastuuseen ja jotta vastaavia iskuja voidaan ehkäistä tulevaisuudessa.

On myös ilmoitettu kahdesta muusta kybervälikohtauksesta, joista toinen liittyi alueellisen radioaseman hakkerointiin. Aseman lähetyksen keskeyttäminen Natoa ja Ukrainaa käsittelevällä disinformaatiolla osoittaa selkeästi sen, että kyberhyökkäyksillä pyritään horjuttamaan vakautta ja aiheuttamaan epäluottamusta.

Liettuan televiestintäoperaattori Telia on jäljittänyt Telegram-kanavilla esiintyneitä kehotuksia hyökätä Liettuan valtion eri instituutioihin ja liettualaisiin yrityksiin. Tämä osoittaa, että kyseessä on suunniteltu ja koordinoitu hyökkäys, jolla on vakavia tarkoitusperiä.

Liettuan on puolustettava itseään ja osoitettava, ettei se taivu tällaisten hyökkäysten edessä. Nato-huippukokous on tärkeä tapahtuma, jossa käsitellään merkittäviä turvallisuuskysymyksiä, ja Liettuan on saatava järjestää se turvallisesti ja tehokkaasti.

Koko kansainvälinen yhteisö, erityisesti Nato, on velvollinen tukemaan Liettuaa näissä vaikeissa ajoissa. On tärkeää, että hyökkäyksistä vastuussa olevat tahot paljastetaan ja että heidät tuodaan oikeuden eteen. Kyberhyökkäykset ovat nykypäivänä todellinen uhka, ja niitä vastaan on taisteltava yhteistyössä ja päättäväisesti.

Liettuan hallituksen on tehtävä kaikkensa, jotta se voi suojella kansalaisiaan ja varmistaa, että Nato-huippukokous voi sujua suunnitellusti ja turvallisesti. Tämä on hyökkäys Liettuan suvereniteettia vastaan, ja se on tuomittava voimakkaasti.


Satunnainen:


Vastaavia: