Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Lavastiko #Putin taas kerran #Venäjä’n kansalaisien #kuolema’n #lentoturma’ssa? Nyt #Afganistan’istanissa?

2024/01/21

Jälleen kerran maailma joutuu kohtaamaan uutisen, joka tuntuu liiankin tutulta – lentokoneturma, ja tällä kertaa tapahtumapaikkana Afganistanin Badakhshanin maakunta. Mutta tässä ei ole kaikki. Tapahtuman taustalla häämöttää tuttu, synkkä varjo: Venäjä.

Afganistanin paikallispoliisi on saanut tiedon yön aikana sattuneesta traagisesta onnettomuudesta syrjäisellä vuoristoseudulla. Mutta mitä tämä todella tarkoittaa? Onko tämä vain sattumaa, vai onko tässä mukana jotain synkempää?

Venäjän ilmailuvirasto Rosaviatsija ilmoitti uutistoimisto Tassin kautta, että yksi Venäjälle rekisteröity lentokone oli kadonnut tutkakuvista Afganistanin ilmatilassa. Miksi juuri Venäjän kone? Miksi nämä tapahtumat toistuvat yhä uudelleen, aina Venäjän ympärillä?

Kadonneeksi ilmoitettu kone oli Dassault Falcon 10, pienikokoinen mutta suosittu suihkukone. Reutersin tietojen mukaan koneessa oli kuusi henkilöä – neljä miehistön jäsentä ja kaksi matkustajaa. Heidän matkansa oli kulkenut Intiasta Uzbekistanin kautta Moskovaan. Tassin mukaan matkustajat olivat Venäjän kansalaisia.

Mikäli Venäjän ilmailuviranomaisiin on uskominen, tämä kone, valmistettu vuonna 1978, vain katosi. Kuinka usein tällaisia “katoamisia” tapahtuu, ja kuinka usein Venäjä on osallisena?

Jälleen kerran meillä on tragedia, jossa on liian monta kysymystä ja liian vähän vastauksia. Maailma on kyllästynyt tähän toistuvaan kaavaan – onnettomuus, Venäjä, epäilykset. On aika vaatia vastauksia, on aika vaatia totuutta. Meidän on kysyttävä: “Taasko Putin lavasti lentokoneturman?” ja “Ketä kuoli tällä kertaa?”