Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Ukraina’n #drone’t panostavat kansainväliseen #roaming’iin – #Venäjä’llä palataan #Neuvostoliitto-aikoihin! Kännykkäverkot yöksi kiinni

2024/01/28

Ukrainan droneilla on taito käyttää kännykkäverkkoa liikkuessaan kohti Venäjä-terroristivaltion infrastruktuuria. Nyt Venäjällä päätettiin vastata tähän digitaaliseen taituruuteen vanhan koulukunnan tyyliin – sammuttamalla kännykkäverkot yön ajaksi.

Paluu USSR-aikoihin ei ole koskaan ollut näin konkreettinen! Ei puheluita, ei tekstiviestejä, ei nettiä.

Kuvittele tilannetta, kun Venäjän kansalaiset heräävät aamulla, yrittäen tavoittaa ystäviään tai tarkistaa päivän sääennusteen vain huomatakseen, että he ovat matkanneet ajassa taaksepäin – kännykkäverkko on pimennossa! Ukrainan dronet voittivat tämän kierroksen, ja Venäjällä kaikki ovat nyt yhtä yhteisöllisiä kuin ennen vanhaan.

Tämä uusi digitaalinen “blackout” ei ole vain vastatoimi Ukrainan droneille, vaan myös oiva tilaisuus palata nostalgisesti aikakaudelle, jolloin matkapuhelimet eivät olleet taskussa joka hetki. Venäläiset voivat nyt viettää yön ilman puhelimen ping-ääniä ja uppoutua vuosikymmenten takaisiin muistoihin, kun kännykät olivat vielä harvinaisuus.

Kysymys kuuluu: Onko tämä tulevaisuuden suunta? Palaammeko kaikki takaisin vanhanajan viestintätapoihin? Vastaus voi olla Venäjän kännykkäverkkojen sammuminen yöksi.

Onneksi voi vielä ladata vanhan Nokian taskulampun ja ottaa käyttöön savumerkit – tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, vaikka ne olisivatkin vähän retroja!