Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#UusiMaailmanjärjestys | #NewWorldOrder #salaliittoteoria olikin totta, mutta vain #Venäjä’llä ja #Kiina’ssa – sieltähän ne sadut tänne Suomeenkin tulee

2024/01/28

Venäjä ja Kiina tavoittelevat uutta maailmanjärjestystä haastaakseen Yhdysvaltojen dominanssin.

Viimeaikaiset raportit ovat paljastaneet, että Venäjä pyrkii vahvistamaan taloudellisia ja diplomaattisia siteitä Kiinan ja globaalin etelän kanssa haastaakseen Yhdysvaltojen hallitseman kansainvälisen talousjärjestelmän ja horjuttaakseen länsimaita. Washington Post (WP) kertoo, että Venäjä pyrkii syventämään yhteistyötä Kiinan kanssa luodakseen vaihtoehtoisen maailmanjärjestyksen.

Vuonna 2022 ja 2023 Kreml on kokoontunut keskustelemaan keinoista purkaa toisen maailmansodan jälkeinen maailmanlaajuinen finanssijärjestelmä ja heikentää Yhdysvaltojen valtaa maailmanlaajuisissa taloudellisissa tapahtumissa. WP:n saamien asiakirjojen mukaan yksi keskeisistä tehtävistä on luoda uusi maailmanjärjestys.

Erään 3. huhtikuuta 2023 päivätyn asiakirjan mukaan “yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda uusi maailmanjärjestys”, ja siinä arvostellaan länsimaita, erityisesti Yhdysvaltoja, heidän pyrkimyksistään määrätä rakenteesta maailmassa oman valtansa perusteella.

Vaikka Peking on tukenut Moskovaa diplomaattisesti ja taloudellisesti, se ei ole toistaiseksi näyttänyt tarjoavan suoraa sotilaallista apua, vaikka länsi on pyrkinyt eristämään Venäjän.

Toisen asiakirjan, jonka on väitetty olevan läheisen liittolaisen laatima turvallisuusneuvoston johtajan Nikolai Patrushevin, mukaan, kannatetaan lisää yhteistyötä tekoälyn ja kyberjärjestelmien alalla Kiinan ja Venäjän välillä.

Asiakirjan mukaan nähtiin uusi finanssijärjestelmä ja euraasialainen digitaalinen valuutta vaihtoehtoisten maksujärjestelmien perusteella Venäjän ja Kiinan välillä ohittaakseen Yhdysvaltojen hallitseman globaalin taloudellisen transaktioiden dollarin kautta.

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov kiisti Venäjän tavoitteen olevan Yhdysvaltojen hallitseman maailmanlaajuisen finanssijärjestelmän horjuttaminen, mutta myönsi, että Kremlin tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen järjestelmä.

Väitetysti Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Kiinan presidentille Xi Jinpingille maaliskuussa pidetyssä tapaamisessa, että Venäjä aikoo jatkaa sotaa Ukrainaa vastaan “vähintään viisi vuotta”, kertoi Nikkei Asia 28. joulukuuta viitaten nimettömiin lähteisiinsä.