Lukuaika: < 1 minuutti

“Hei hei, Suomi! Valtakunnan virallinen onnellisuusindeksi on juuri päivittynyt ja tulos on loistava: Suomi on jälleen kerran maailman onnellisin maa! Toki joillakin voi olla hieman vaikeuksia uskoa tätä tulosta, etenkin talvisin kun lumikolat hukkuvat hankien alle ja kaikki hymyt jäätyvät nenän tippaan, mutta se ei meitä lannista. Olemme ylpeitä saavutuksestamme ja haluamme jakaa salaisuutemme teillekin.

Ensinnäkin, meillä on talvella jääkaapissa kaksi asiaa: voita ja juustoa. Ja niitä me käytämme ahkerasti. Välillä vähän liiankin ahkerasti, mutta se ei haittaa, sillä onnellinen olo korvaa kaikki mahdolliset kolesteroli-ongelmat. Varsinkin kun lisätään vielä karjalanpiirakan päälle lakkahilloa, niin voi lähes tuntea hymyn leviävän kasvoille.

Toiseksi, meillä on aivan mahtava koulutusjärjestelmä. Tässä ei ole nyt tarkoitus alkaa pönöttämään ja heiluttelemaan tilastoja, mutta on pakko mainita, että suomalainen peruskoulu on ansainnut paikkansa maailman kärkikoulujen joukossa. Sitä ei pidä väheksyä, sillä hyvä koulutus takaa hyvän pohjan tulevalle onnelle.

Kolmanneksi, me suomalaiset olemme melko omapäisiä tyyppejä. Me emme pelkää muutoksia vaan otamme ne haasteena vastaan. Ja tämä tarkoittaa myös sitä, että uskallamme olla erilaisia ja olla tekemättä asioita vain siksi, että kaikki muutkin tekevät niin. Meitä ei häiritse, vaikka naapuri ostaisi uuden auton tai matkustaisi eksoottiseen kohteeseen, me olemme onnellisia omassa arjessamme.

Ja loppuun vielä kultainen sääntö: me suomalaiset osaamme nauttia elämästä myös vaikeina hetkinä. Sillä kun puuttuva sarja päättyy tasan, saamme ystäviltämme tukea ja kannustusta. Ja kun lumimyrsky sulkee tiet, autamme naapuriamme kaivamaan auton hietojen alta. Yhdessä onnellisen Suomen kansana me pärjäämme mihin tahansa.

Tervetuloa siis, rakkaat ulkomaiset vieraat, tulemaan ja nauttimaan meidän onnellisuudestamme ja kaikista näistä suomalaisista herkuista. Emme ole aina helpoimpia kanssakäyjiä, mutta kun kerran saamme avattua sydämemme ja hymymme, niin ei taida olla paluuta enää takaisin synkkään maailmaan. Odotamme teitä lähimmälle juna-asemalle tai lentokentälle – täällä onnellisuus odottaa!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö