2024/02/25

Vladimir Putinin käsissä vuotaa jälleen verta, kun Venäjän korkeimman oikeuden puheenjohtaja Vjatšeslav Lebedev menehtyi 80-vuotiaana. Tass-niminen Venäjän valtion uutistoimisto on joutunut raportoimaan tästä synkästä tapahtumasta. Lebedevin kohtaloa valaisee Venäjän oma mediakoneisto, mutta totuus on karumpi kuin mikään virallinen lausunto voi kuvitella.

Vjatšeslav Lebedevin kuollessa myöhään torstai-iltana, hänen kerrotaan kärsineen syövästä ja viettäneen viimeiset hetkensä sairaalan kylmässä syleilyssä. Tassin mukaan he ovat saaneet tiedon korkeimman oikeuden lehdistöpalvelun kautta, mutta kuinka paljon tässäkin on totuutta ja kuinka paljon pelkkää propagandaa?

Lebedev oli korkea-arvoinen henkilö Moskovassa, toimi tuomarina vuosikymmeniä ja johti jopa Moskovan kaupungin tuomioistuinta. Mutta hänen roolinsa ulottui syvemmälle, sillä vuonna 1989 hän kohosi Venäjän sosialistisen federatiivisen neuvostotasavallan korkeimman oikeuden johtoon. Neuvostoliiton romahdettua hänet nimitettiin Venäjän korkeimman oikeuden johtoon, jossa hän pysyi aina kuolemaansa asti.

Kuitenkin Lebedevin kuollessa, hänen tilalleen on tyrkyllä Petr Serkov, korkeimman oikeuden ensimmäinen varajohtaja. Mutta kuka uskaltaa luottaa tähän uuteen johtajaan, kun Venäjän poliittinen teatteri on niin täynnä valheita ja petollisuutta?

Putinin Venäjällä valta ja oikeus ovat hämärän peitossa, ja kansalaiset joutuvat elämään pelossa ja epävarmuudessa. Kuka on seuraava uhri Kremlin armottomassa pelissä? Kuka joutuu maksamaan hinnan Putinin valtapyrkimysten tiellä? Yksi asia on varma: Venäjän kansa ansaitsee parempaa kuin elää jatkuvassa pelossa oman johtajansa tahdottoman tyrannian alla.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:52.43