2024/03/07

Ukraina on saamassa merkittävän avun pyrkimyksissään vastustaa Venäjän hyökkäystä, kun useat maat, kuten Saksa, Latvia, Liettua, Alankomaat, Tanska, Kanada ja Ranska, sekä Tšekki, ovat yhdistäneet voimansa tarjotakseen lähes miljoona tykin ammusta.

Tämä rohkaiseva kehitys on saanut alkunsa Tšekin johtamasta aloitteesta, joka on saanut vahvaa tukea Ukrainan liittolaisilta. Bloomberg uutisoi, että Ukraina on pian saamassa satojatuhansia tykistön ammuksia, jotka voitaisiin toimittaa muutamassa viikossa, kunhan rahoitusasiat saadaan järjestettyä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmaissut kiitollisuutensa tästä tuesta ja odottaa innolla ammusten saapumista. Vaikka tarkka aikataulu toimituksille voi vielä hieman vaihdella, on selvää, että tämä on tärkeä askel kohti Ukrainan puolustusvoimien vahvistamista.

Tšekin presidentti Petr Pavel on vahvistanut, että he ovat valmiita toimittamaan noin 800 000 ammusta, kunhan rahoitus saadaan kuntoon. Tämä aloite on saanut laajaa tukea Euroopan unionin ulkopuolelta, mikä osoittaa kansainvälisen yhteisön sitoutumisen tukemaan Ukrainaa tässä vaikeassa tilanteessa.

Vaikka Ukraina kohtaa edelleen vakavia haasteita, tämä avunanto tykistön ammusten muodossa on selvä merkki siitä, että maailma seisoo Ukrainan rinnalla sen puolustaessa vapauttaan ja suvereeniuttaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:50.07