2023/06/01

Tšekin senaatti ilmaisi tukensa Ukrainan nopeutetulle liittymiselle NATOon, kertoi Verhovna Radan puhemies Ruslan Stefanchuk Facebook-sivullaan 31. toukokuuta.

Päätöslauselmassa tunnustetaan Ukrainan päättäväisyys ja valmius puolustaa euroatlanttisia arvoja. Dokumentin mukaan Ukrainan voitto sodassa Venäjää vastaan ja maan liittyminen NATOon ovat Tšekin tasavallan turvallisuuden edun mukaisia.

Päätöslauselmassa korostetaan myös Tšekin tasavallan tukea Ukrainan sotilaskoulutukselle sekä aseiden ja muun sotilaskaluston toimittamiselle yhteistyössä NATO-liittolaisten kanssa.

Stefanchuk lisäsi, että Tšekin senaatti painottaa päätöslauselmassa, että NATO-huippukokouksen Vilnassa tulisi vahvistaa vahva poliittinen sitoutuminen Ukrainalle, koska Ukrainan liittyminen NATOon vahvistaisi merkittävästi liiton sotilaallista potentiaalia ja säilyttäisi kansainvälisen järjestyksen YK:n sääntöjen ja määräysten pohjalta. Huippukokous on suunniteltu 11.-12. heinäkuuta pidettäväksi.

Aiemmin Puolan senaatti tuki Ukrainan nopeutettua NATO-jäsenyyttä Ruotsin ja Suomen esimerkin mukaisesti.

Syyskuun lopussa 2022 Ukraina virallisesti pyysi “nopeutettua liittymistä” NATOon vastauksena Venäjän viralliselle neljän ukrainalaisen alueen liittämiselle.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 01:13.51