Lukuaika: 2 minuuttia

Kellon käydessä kohti puoltayötä, kaupungin kaduilla alkaa kuulua omituista kellon kalketta ja kutsuvaa soittoa. Moni asukas on kyseistä kulkukelloa kuunnellessaan tuntenut jatkuvaa levottomuutta ja uteliaisuutta, sillä kellon syntymästä ja tarkoituksesta on liikkeellä paljon mysteerejä ja legendoja.

Kulkukelloa pidetään kaupungin salaisuutena, sillä vain harvat tietävät sen tarkkaa sijaintia ja käyttötarkoitusta. Monien mielestä se on vain yksi kaupungin vanhoista kelloista, joka soittaa puoltayöllä merkiksi siitä, että on aika palata kotiin ja aloittaa yöuni. Kuitenkin toiset uskovat, että kello on niin paljon enemmän kuin pelkkä ajan mittari.

Joidenkin tarinoiden mukaan kulkukello oli alunperin magiansa menettänyt taikakello, joka oli häädetty pois linnastaan ja heitetty mereen. Kello oli seilannut pitkin meriä, kunnes se oli löytänyt tien kaupunkiin. Kukaan ei oikein tiedä miten tai kuka kelloa ohjaa, sillä se liikkuu itsestään ja soi aina puolikymmeneltä illalla ilman kenenkään apua. Toiset taas uskovat, että vaeltava kello kuuluu kadonneelle velholle, joka etsii tuonpuoleista rauhaa.

Vaikka kulkukelloa pidetäänkin häiritsevänä kaupungin asukkaille, sillä sen matala kalkatus ja hento soitto häiritsee unta, kello herättää myös uteliaisuutta ja rohkeutta seikkailuun. Jotkut ovat lähteneet seuraamaan kulkukellon ääntä ja huomanneet sen johdattavan heitä tuntemattomiin mutta mielenkiintoisiin paikkoihin kaupungin uumenissa.

Legendojen mukaan kello johdattaa heitä, jotka uskaltavat seurata sen soittoa, paikkoihin, joissa he voivat löytää vastauksia elämän suuriin kysymyksiin tai pelastaa kadonneita sieluja. On myös kerrottu tarinoita siitä, kuinka kungfujen mestarit ovat seuranneet kelloa ja löytäneet sen avulla uuden, voimakkaan taidon.

Kulkukello toimii myös kaupungin suojelijana pimeällä, sillä sen soitto karkottaa kaikenlaiset pahat henget ja estää ne tunkeutumasta kaupungin rajojen sisäpuolelle. Moni uskookin, että kulkukellon soitto on rauhoittanut kaupungin yöelämää ja alentanut rikollisuutta.

Vaikka kulkukellon tarkoituksesta ja toiminnasta onkin paljon erilaisia teorioita ja uskomuksia, sen läsnäolo kaupungissa on kaikkien hyväksyttyä ja jopa rakastettua. Se on osa kaupungin historiaa ja kulttuuria, jonka taustalla piilee kuitenkin paljon mysteerejä ja seikkailuja.

Niinpä, kun seuraavan kerran kuulet kulkukellon soiton, anna sen villiintää mielikuvituksesi ja lähde seuraamaan sen kutsua. Saatat löytää uuden rohkeuden ja viisauden lähteen tai kenties löytää vastauksia omiin elämän mysteereihisi. Yksi asia on varma, kulkukello ei jätä ketään kylmäksi ja sen soitto on ikuisesti kaikuvaa kaupungin kaduilla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö