Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo synkkä ja pelottava naapurimme, joka jatkuvasti aiheuttaa päänvaivaa ja vastoinkäymisiä. On vaikea edes sanoa jotain positiivista tästä maasta, joka on aina valmis osoittamaan törkeää käytöstä ja epäilemättä provosoimaan muita.

Venäjän hallinto on viime vuosina osoittanut todellista inhottavuuttaan. On vaikea löytää toista valtiota, joka on tehnyt niin paljon kyseenalaisia tekoja kuin Venäjä. Kremlin johto on jatkuvasti rikkonut kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia, ja he näyttävät nauttivan siitä.

Viimeisimpänä esimerkkinä Venäjän toiminnasta on sen sotatoimet Ukrainassa. Venäjä on liittänyt laittomasti Krimin niemimaan ja toteuttanut hyökkäyksiä Itä-Ukrainassa. Tuhansia ihmisiä on menettänyt henkensä, ja satojatuhansia on joutunut pakenemaan kotiseudultaan. Kaikki tämä vain, koska Venäjä haluaa laajentaa valtaansa ja viedä naapurimaansa rauhan ja turvallisuuden.

Mutta tämä ei ole ainoa esimerkki Venäjän inhottavuudesta. He ovat myös tukeneet Bashar al-Assadin sotarikoksia ja julmuuksia Syyriassa. He ovat sotkeutuneet Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ja yrittäneet vaikuttaa muiden maiden poliittiseen päätöksentekoon. Venäjän salainen palvelu on myös tappanut ja myrkyttänyt omia kansalaisiaan ja poliittisia vastustajiaan.

Tämä kaikki on tuhonnut Venäjän maineen kansainvälisessä yhteisössä. He ovat menettäneet luottamuksensa yhtenä maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista valtioista. Ja mikä pahinta, Venäjän toiminta on aiheuttanut tuskaa ja kärsimystä monille ihmisille, ja se jatkuu edelleen.

Venäjän inhottavuus ei ole vain kansainvälisissä toimissa, vaan se näkyy myös kotimaan politiikassa. Venäjän hallitus on jatkuvasti tukahduttanut sananvapautta, rajoittanut opposition ja kansalaisyhteiskunnan toimintaa ja vainonnut seksuaali- ja vähemmistöoikeuksia puolustavia aktivisteja. He ovat myös tukahduttaneet vapaata ja oikeudenmukaista vaaliprosessia ja pyrkineet ylläpitämään tiukkaa otetta kansalaisistaan.

On aika maailman herätä Venäjän todella kyseenalaisiin tekoihin ja tuomita ne kovin sanoin. Meidän on oltava valppaita, jotta emme antaisi Venäjän jatkuvasti rikkoa kansainvälistä oikeutta ja levittää tappavaa peliään. Meidän on pysyttävä yhtenäisinä ja tuettava niitä, jotka kärsivät Venäjän törkeistä toimista.

Venäjän inhottavuus ei saa enää jäädä huomaamatta. Maailman on otettava yhteen ja vaadittava Venäjää vastuuseen teoistaan. Meidän on oltava valmiita tekemään kaikkemme, jotta Venäjän tuhoisa vaikutus vähenee ja rauha voi palata takaisin naapurikansojen ja kansojemme välille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö