2024/03/28

Maailma on täynnä kauniita ja kiehtovia paikkoja, mutta on olemassa muutamia kohteita, jotka erottuvat muista erityisellä tavalla. Näitä kohteita kutsutaan maailman kahdeksaksi ihmeeksi. Ne ovat paikkoja, jotka ovat keränneet ympärilleen uskomattomia tarinoita ja legendoja ja jotka ovat inspiroineet ihmisiä vuosisatojen ajan.

Tämä matka vie meidät kahdeksan eri puolen maailmaa, unohtumattomien aarteiden äärelle. Valmistaudu lähtemään ikimuistoiselle seikkailulle maailman kahdeksan ihmeen pariin.

1. Gizan pyramidit, Egypti
Ensimmäisenä pysähdymme egyptiläisten pyramiidien luona, jotka ovat maailman vanhimmat ihmisen rakentamat ihmeet. Niiden rakentaminen alkoi jo yli 4500 vuotta sitten ja ne toimivat muinaisen Egyptin kuninkaiden hautapaikkoina. Gizassa sijaitsevat Khufun, Khefrenin ja Mykerinoksen pyramidit sekä legendaarinen Sfinx.

Pyramidit ovat edelleen mysteeri, sillä niiden rakentamiseen käytetyt tekniikat ovat olleet aikanaan ennennäkemättömiä. Ne ovat myös inspiroineet monia tutkijoita ja arkeologeja yrittämään selvittää niiden salaisuuksia.

2. Petran kaupunki, Jordania
Seuraava ihmeemme vie meidät Jordaniaan, Petran kaupunkiin, jota kutsutaan myös punaiseksi ruusukaupungiksi sen upeiden kivikallioiden vuoksi. Kaupunki on peräisin 300 eaa. ja se on rakennettu kiviseinien sisään. Tämä tekee siitä uniikin ja vaikuttavan kohteen.

Petran kaupungissa sijaitsee myös suosittu nähtävyys, Khaznehin temppeli, joka tunnetaan myös nimellä aarreaitta. Se on yksi alueen suurimpia ja vaikuttavimpia rakennelmia.

3. Kiinan muuri, Kiina
Kiinan muuri on yksi maailman ikonisimmista rakennelmista ja se on tunnettu ympäri maailmaa. Se on yksi ihmisen rakentamista suurimmista rakennelmista ja sen pituus on yli 21 000 kilometriä.

Kiinan muuri rakennettiin alun perin suojelemaan Kiinan valtakuntaa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Sen rakentaminen aloitettiin jo 2000 vuotta sitten, mutta sitä on laajennettu ja uusittu useita kertoja historian aikana.

4. Machu Picchu, Peru
Seuraavana ylitämme Atlantin valtameren Etelä-Amerikkaan, Perun Andien vuoristoon, jossa sijaitsee Machu Picchu. Se on inkavaltakunnan tunnetuin rakennuskompleksi, joka sijaitsee yli 2400 metrin korkeudessa. Machu Picchun uskotaan toimineen inkavaltakunnan pääkaupunkina.

Tämä mystinen kaupunki löydettiin vasta vuonna 1911 ja siitä tuli nopeasti maailmanlaajuinen turismikohde. Se on myös Unescon maailmanperintökohde ja yksi maailman suosituimmista vaellusreiteistä.

5. Colosseum, Italia
Seuraavana siirrymme Eurooppaan, Italiaan, jossa sijaitsee ikoninen Colosseum. Se oli roomalaisten keisarien rakennuttama amfiteatteri, jossa järjestettiin gladiaattoritaisteluja ja muita viihde-esityksiä.

Colosseum on yksi Rooman tunnetuimmista nähtävyyksistä ja se on yksi parhaiten säilyneistä antiikin rakennuksista. Se on myös vaikuttava esimerkki roomalaisten arkkitehtuurista ja tekniikasta.

6. Taj Mahal, Intia
Intiassa sijaitsee seuraava ihmeemme, Taj Mahal, joka on rakennettu rakkauden osoituksena. Mughal-keisari Shan Jahan rakennutti sen vaimolleen Mumtaz Mahalille tämän kuoltua vuonna 1631.

Taj Mahal on yksi maailman tunnistettavimmista rakennuksista sen upean valkoisen marmorirakenteensa ja yksityiskohtaisten koristeiden vuoksi. Se on myös Unescon maailmanperintökohde ja yksi Intian suosituimmista turistikohteista.

7. Kristus-patsas, Brasilia
Brasiliassa sijaitsee myös yksi maailman tunnetuimmista patsaista, Kristus-patsas, joka seisoo Rio de Janeiron vuoren Coronado huipulla. Vuonna 1931 valmistunut patsas on 30 metriä korkea ja sen käsivarret ulottuvat yli 28 metriä.

Tämä voimakas ja vaikuttava patsas toimii Rio de Janeiron symbolina ja se kerää vuosittain miljoonia turisteja sen äärelle. Se on myös yksi maailman upeimmista näköaloista.

8. Chichen Itza, Meksiko
Viimeinen mutta ei vähäisin ihmeemme vie meidät Meksikoon, Yucatánin niemimaalle, jossa sijaitsee Chichen Itzan maya-temppelialue. Temppelit ovat peräisin mayakulttuurin huippukaudelta, noin 600-1200 jaa., ja ne ovat hyvin säilyneitä.

Chichen Itza on yksi Meksikon suosituimmista matkailukohteista sen monien temppeleiden, kuten Kukulcanin temppelin ja El Caracolin, vuoksi. Se on myös Unescon maailmanperintökohde ja yksi maailman suurimmista arkeologisista alueista.

Tämä matka maailman kahdeksan ihmeen äärelle on ollut unohtumaton kokemus. Jokainen näistä paikoista tarjoaa ainutlaatuisen ja vaikuttavan kokemuksen ja muistuttaa meitä ihmisen kyvystä luoda upeita ja ikimuistoisia rakennuksia. Ehkä seuraava ihme löytyykin omasta takapihaltamme – sinä päätät!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:41.43