Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Suomi | #Venäjä – #itäraja pysyy kiinni ainakin 11.2.2024 asti #video

2024/01/11

Suomen ja Venäjän Maarajan Rajanylityspaikat Pysyvät Suljettuina – Valtioneuvoston Päätös 11.1.2024

Helsinki, 11. tammikuuta 2024 – Valtioneuvosto on tehnyyt päätöksen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän väliset maarajan rajanylityspaikat pysyvät suljettuina 11. helmikuuta 2024 asti. Tämä päätös tehtiin valtioneuvoston istunnossa 11. tammikuuta 2024.

Tämä merkittävä päätös vaikuttaa sekä kansainväliseen liikkuvuuteen että turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Päätöksen myötä kansainvälistä suojelua ei ole mahdollista hakea Suomen ja Venäjän välisen maarajan rajanylityspaikoilla.

Päätöksen taustalla on Suomen ja Venäjän välisten suhteiden nykytila sekä turvallisuuspoliittiset syyt. Valtioneuvoston tiedotteessa korostetaan, että päätös on tehty huolellisen harkinnan jälkeen ja se on osa Suomen laajempaa turvallisuuspoliittista linjausta.

Rajanylityspaikkojen sulkeminen ei ole uusi toimenpide. Rajoja on pidetty suljettuina jo aiemmin, ja tämä jatkopäätös osoittaa, että tilanne itärajan tuntumassa pysyy arvaamattomana ja vaatii jatkuvaa seurantaa.

Valtioneuvosto on myös ilmoittanut, että tilannetta tarkastellaan säännöllisesti, ja päätöksiä rajanylityspaikkojen avaamisesta voidaan tehdä tarvittaessa muuttuneen turvallisuustilanteen mukaan.

Tämä päätös vaikuttaa moniin ihmisiin, jotka matkustavat tai suunnittelevat matkustavansa Suomen ja Venäjän välillä. Valtioneuvosto suosittelee kansalaisia seuraamaan ajankohtaisia matkustustiedotteita ja olemaan yhteydessä konsulaattipalveluihin tarvittaessa.

Suomen ja Venäjän välisen rajan sulkeminen on osa laajempaa kansainvälistä kontekstia, jossa rajaturvallisuus ja kansainvälisen liikkuvuuden hallinta ovat nousseet entistä tärkeämmiksi teemoiksi. Suomen päätös heijastaa näitä laajempia turvallisuuspoliittisia trendejä.

Lopuksi, valtioneuvosto korostaa, että päätös on tehty Suomen kansallisen turvallisuuden ja kansainvälisen velvoitteiden noudattamisen hengessä. Suomi jatkaa aktiivista dialogia kansainvälisten kumppaneidensa kanssa tilanteen kehittyessä.