Lukuaika: 2 minuuttia
Ruoka on yksi elämän tärkeimmistä asioista. Se ei vain ravitse kehoa, vaan myös sielua. Ruoka yhdistää ihmisiä ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia yhdessäoloista ja jakaa hyviä hetkiä. Joskus arki kuitenkin saattaa olla kiireistä ja ruoanlaitto voi tuntua hankalalta ja aikaa vievältä. Siksi haluan jakaa muutamia yksinkertaisia ja herkullisia reseptejä, joilla voi piristää jokapäiväistä ruokailua ja tuoda ruokapöytään rakkauden ja ilon.

1. Pinaattipasta

Pinaattipasta on yksi suosikkiresepteistäni, sillä se on helppo ja nopea valmistaa. Tarvitset vain pastaa, pinaattia, valkosipulia, oliiviöljyä, parmesaanijuustoa ja mausteita. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta se sitten. Paista pannulla hienonnettu valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon pinaatinlehdet. Anna pinaatin pehmetä ja sekoita joukkoon keitetty pasta. Ripottele päälle reilusti parmesaanijuustoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös halutessasi lisätä joukkoon kirsikkatomaatteja tai muita suosikkivihanneksiasi.

2. Broilerivuoka

Broilerivuoka on helppo ja herkullinen vaihtoehto arkiruoaksi. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja paista ne pannulla öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi esimerkiksi chilillä. Kaada uunivuokaan ja lisää joukkoon kasviksia, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia, sekä punaista currytahnaa ja kookosmaitoa. Sekoita hyvin ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile esimerkiksi riisin tai pastan kanssa.

3. Kananmunakupit

Kananmunakupit ovat hauska ja helppo tapa valmistaa aamiainen tai kevyt välipala. Voitele muffinssivuoka ja vuoraa jokainen kolonen pekonilla. Riko jokaiseen koloseen kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös halutessasi lisätä joukkoon esimerkiksi hienonnettua persiljaa tai paprikajauhetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Tarjoile esimerkiksi vastapaistetun leivän kanssa.

4. Chili-suklaa banaanitikut

Herkulliset jälkiruoat eivät aina vaadi tuntikausien leipomistyötä. Chili-suklaa banaanitikut ovat yksinkertainen ja nopea tapa valmistaa makea herkku. Leikkaa banaanit kahteen osaan ja laita puutikku kumpaankin palaan. Sulata tummaa suklaata vesihauteessa ja mausta se halutessasi esimerkiksi kanelilla ja chilillä. Dippaa banaanit suklaaseen ja laita ne jääkaappiin kovettumaan. Nauti jälkiruoaksi tai vaikkapa välipalaksi.

Näillä resepteillä voit helposti tuoda ruokapöytääsi uusia makuja ja tuulahduksia eri kulttuureista. Muista kuitenkin, että ruoanlaitto on ennen kaikkea hauskaa ja rentouttavaa. Ole rohkea kokeilemaan uusia reseptejä ja antautumaan ruoanlaiton ilolle. Rakkauden ruokaa kohtaan ei ole koskaan liikaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö