9884 latausta vuorokaudessa

8193 artikkelia

2023/06/13

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja Venäjän sotilaskomento pyrkivät palauttamaan suosionsa Venäjän presidentti Vladimir Putinin silmissä, ilmoitti Institute for the Study of War (ISW) tuoreessa päivityksessään. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun Venäjä on onnistuneesti toteuttanut puolustusoperaatioita Etelä-Ukrainassa ja pyrkinyt muodostamaan virallisia venäläisiä epäsäännöllisiä joukkoja, mikä oli luultavasti osa heidän alkuperäistä suunnitelmaansa vuoden 2023 alkukuukausina.

Shoigu ilmoitti 10. kesäkuuta, että venäläisten vapaaehtoisten on solmittava sopimukset suoraan ministeriön kanssa 1. heinäkuuta mennessä. Wagner-ryhmän palkkasotapäällikkö Yevgeny Prigozhin hylkäsi venäläisen määräyksen sopimusten allekirjoittamisesta: “Wagner ei tule allekirjoittamaan mitään sopimuksia Shoigun kanssa”, Prigozhin sanoi 11. kesäkuuta. Wagneriin liittyvä sotilasbloggaaja väitti, että Shoigun uusi määräys laillistaa yksityisten sotilasyritysten tuhoamisen ja että Venäjän puolustusministeriö aikoo käyttää tätä määräystä “lakatakseen tarjoamasta Wagner-joukoille ammuksia, lääkintäapua ja sotilasvarusteita.”

Nykyisen ja pitkään jatkuneen Venäjän lain mukaan yksityiset sotilasjoukot ovat laittomia. Wagner on olemassaolonsa aikana noin kymmenen vuoden ajan ylläpitänyt epävakaata rauhaa Venäjän lainsäätäjien kanssa, perustellen olemassaoloaan toimimalla alueilla, joissa on ollut hyödyllistä Venäjän säännöllisten asevoimien säilyttää uskottava kieltäytyminen, kuten Krimillä ja Donbasissa vuonna 2014.

ISW:n mukaan Wagnerin toimet Bakhmutin rintamalla talvella ja keväällä 2023 sekä Venäjän puolustusministeriön puuttuva ratkaiseva voitto Donbasissa saattoivat rajoittaa puolustusministeriön mahdollisuuksia toteuttaa haluamaansa venäläisten joukkojen formalisointia aiemmin.”

Siirto on todennäköisesti sotilaallisesti järkevä ja osittain liittymätön [Yevgeny] Prigozhinin kiistaan, koska venäläisten epäsäännöllisten joukkojen virallinen kirjanpito ja suora hallinta todennäköisesti mahdollistavat venäläisen sotilaskomennon joukkojen uudelleensijoittamisen tarpeen mukaan”, ISW totesi.


Satunnainen:


Vastaavia: