Lukuaika: 2 minuuttia
Kolmen hengen seikkailu pohjoisten tuntureiden majalla oli unohtumaton kokemus, joka vei meidät upeiden maisemien ja haastavien olosuhteiden keskelle. Lähdimme retkelle kolmelta eri paikkakunnalta ympäri Suomea ja kohtasimme toisemme ensimmäistä kertaa auton nokalla ajaessamme kohti pohjoista.

Matkamme suuntautui Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, jossa sijaitsee Pallasjärven rannalla seikkailijoiden suosima majapaikka, Raattaman vierasmaja. Lähdimme liikkeelle aikaisin aamulla, sillä tiesimme edessämme olevan pitkän ja vaativan patikoinnin kohti majaa.

Saavuimme majalle puolenpäivän aikaan ja seisoimme ihastuksen vallassa majan edessä. Majan ympärillä levittäytyi lumimaisema, jossa erottuivat kuusien latvat ja tuntureiden huiput. Majaan sisälle astuessamme meitä tervehti lämmin takkatuli ja majoittamista varten valmistellut lepotilat. Tuntui kuin olisimme saapuneet omaan pieneen paratiisiimme.

Lähdimme tutkimaan majan ympäristöä ja seudun upeita nähtävyyksiä. Kävelimme Pallas-Yllästunturin luontokeskukselle, jossa perehdyimme alueen luontoon ja retkeilypalveluihin. Kiersimme monia upeita luontopolkuja ja ihailimme alueen kaunista maisemaa. Päivän mittaan huomasimme, kuinka kovassa kunnossa olimmekaan. Raitis ilma, liikunnan satoja vuosia vanhat jäljet ja luonnon kauneus antoivat meille lisävoimaa ja hyvinvointia.

Palatessamme majalle alkoi ilta viiletä ja lähdimme keräämään polttopuita takkaan nuotion sytyttämistä varten. Illan hämärtyessä istuimme yhdessä takkatulen ääressä syöden herkullista retkievästä ja nauttien toistemme seurasta. Tuntui kuin maailmassa ei olisi mitään muuta, kuin tämä paikka ja hetki.

Yöllä meitä hieman jännitti nukkua majassa keskellä metsää, mutta uni tuli nopeasti levollisen päivän päätteeksi. Seuraavana aamuna heräsimme auringon noustessa ja päätimme lähteä huiputtamaan läheisen tunturin, joka oli ollut jo pitkään yhteinen haaveemme.

Huipulle kipuaminen osoittautui yllättävän vaativaksi, mutta kannustimme toisiamme ja nautimme mahtavista näkymistä ylhäältä käsin. Huipulla teimme retkieväät ja istuimme nauttien maisemista ja toistemme seurasta. Tiesimme, että tämä yhteinen kokemus ja muistot säilyvät meissä ikuisesti.

Palasimme majalle onnellisina ja väsyneinä, mutta täynnä hyvää energiaa ja uutta intoa. Loppumatkan aikana puhuimme jo seuraavasta seikkailustamme ja tuumailimme, että Kolmen hengen seikkailu pohjoisten tuntureiden majalla oli vasta ensimmäinen yhteinen matkamme.

Kun saavuimme majalta takaisin autollemme, ymmärsimme, kuinka paljon olimme oppineet toisiltamme ja kuinka voimakkaaksi yhteinen kokemus voi ihmisen tehdä. Sanottiin hyvästit ja ajelimme kukin omille kotikonnuillemme. Vaikka seikkailu oli päättynyt, tiesimme, että olemme saaneet uusia ystäviä ja merkityksellisen yhteisen muiston pohjoisten tuntureiden majalta.

Seikkailumme oli täynnä upeita maisemia, luonnonrauhaa ja yhteistä seikkailun henkeä. Suosittelemme kaikille rohkeasti lähtemään tutustumaan Suomen upeisiin kansallispuistoihin ja luontokohteisiin. Jokainen löytää sieltä jotain ainutlaatuista ja tulee varmasti kotiin täynnä upeita kokemuksia ja uusia ystäviä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö