10423 latausta vuorokaudessa
8866 artikkelia

2024/04/18

Suomen urheiluhistorian kirjoja kirjoitetaan uusiksi, kun 19-vuotias Emma teki mahdottomasta mahdollisen voittamalla kaksi kultamitalia yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa. Monien yllätykseksi ja omaksi hämmästyksekseen Emma voitti sekä 100m että 200m juoksun mestaruudet, ja teki näin historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen nainen, joka on voittanut kaksi kultaa saman EM-kilpailun aikana.

Emma on harjoitellut ahkerasti jo vuosia ja saavuttanut menestystä nuorten sarjoissa, mutta hänen läpimurtonsa aikuisten tasolle tapahtui odottamattoman nopeasti. Hän lähti ilmaiselle matkalle EM-kilpailuihin varmana siitä, että hän pystyisi tekemään hyvän suorituksen, mutta kultamitaleihin hän ei osannut unelmoida.

Ensimmäisessä loppukilpailussa, 100 metrin juoksussa, Emma osoitti uskomatonta nopeutta ja räjähtävää voimaa ja rikkoi oman ennätyksensä sekunnin sadasosalla. Jännittävässä loppukirikamppailussa hän oli viimeisten metrien aikana vahvin ja pystyi juhlimaan maaliviivan ylittämisestä ensimmäisenä. Koko Suomi oli haltioituneena, kun Emma nostettiin korkeimmalle korokkeelle ja kuultiin Maamme-laulu hänen kultamitalinsa kunniaksi.

Toisena päivänä odotukset ja paineet olivat korkealla, kun Emma lähti 200 metrin loppukilpailuun. Mutta hän ei antanut niiden vaikuttaa suoritukseensa, vaan juoksi jälleen ennätysajallaan ja voitti toisen kultamitalinsa. Tällä kertaa ero hopeamitalin voittajaan oli vielä selvempi, ja Emma saapui maaliviivan jälkeen maassa maannuttaa puhelimessa ollutta äitiään syleillen.

“En edes pysty sanoin kuvaamaan tätä tunnetta. Olen niin kiitollinen ja ylpeä itsestäni ja koko tiimistäni. Tämä on ollut unelmani jo pienestä asti ja nyt se on todella toteutunut. En voi vieläkään uskoa, että olen Euroopan mestari kahdessa lajissa!” hän sanoi hymyillen haastattelussa.

Emma on nyt Suomen ykkösjuoksija ja hänellä on edessään upea tulevaisuus urheilijana. Hän kertoo, että häneltä löytyy vielä paljon potentiaalia ja hän haluaa jatkaa kehittymistä ja saavuttaa vielä suurempia tavoitteita, kuten osallistumista olympialaisiin ja saavuttamalla maailmanmestaruuden.

Suomalaisten ylpeys ja ilo Emmasta näkyy kaikkialla, ja hän on saanut satoja onnitteluviestejä ja kannustushuutoja sosiaalisessa mediassa ja kaduilla. Hänet on myös kutsuttu lukuisiin haastatteluihin ja juhliin, joissa hän on saanut jakaa tarinansa ja inspiroida muita.

Emman esimerkki todistaa, että unelmien tavoittelu, kova työ ja positiivinen asenne voivat johtaa suuriin saavutuksiin. Hän antaa kaikille suomalaisille toivoa ja uskoa omiin unelmiin ja osoittaa, että pieni maa voi tuottaa suuria mestareita. Emmalle itselleen tämä on vasta alku ja tiedämme, että hänellä on edessään loistava ura ja maailmanluokan saavutuksia. Kiitos Emmalle siitä, että hän antaa meille kaikille syyn unelmoida ja uskoa itseemme.


Satunnainen:


Vastaavia: