11394 latausta vuorokaudessa
9644 artikkelia

Pohjoinen Suomi on tunnettu upeasta ja vaihtelevasta luonnostaan. Alueen lukemattomat kansallispuistot, metsät, järvet ja tunturit tarjoavat upean ympäristön niin lomalaiselle, kuin myös luontoharrastajalle. Tämä Pohjois-Suomen luonnon monipuolisuus ja kauneus houkuttelee matkailijoita ympäri maailman, ja onkin ehdottomasti näkemisen arvoinen alue kaikille luonnonystäville.

Matkallamme Pohjoiseen suuntaamme ensimmäisenä kohti Oulua, Suomen viidenneksi suurinta kaupunkia. Oulu sijaitsee Perämeren rannalla ja tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän modernia kaupunkielämää ja kaunista luontoa. Kaupunki tunnetaan erityisesti aktiivisesta kulttuurielämästään ja monipuolisista tapahtumistaan. Lisäksi Oulu on tunnettu myös jokavuotisesta Oulun Musiikkijuhlasta, joka kerää yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä musiikin ystäviä.

Oulusta jatkamme matkaamme kohti Rovaniemeä, joka sijaitsee napapiirin tuntumassa. Rovaniemen maaginen tunnelma ja ympäröivä luonto tekevät siitä ehdottoman pysähdyspaikan matkallamme Pohjois-Suomeen. Matkailijoita houkuttelevat erityisesti joulun alla järjestettävät tapahtumat ja mahdollisuus tavata itse joulupukki. Rovaniemen läheisyydestä löytyy myös maailmankuulu Napapiirin joulupukin pääposti, jossa voi lähettää joulutervehdyksiä ystäville ympäri maailman.

Jatkamme matkaamme kohti Saariselkää, joka sijaitsee Inarin kunnassa, Lapin eteläosassa. Saariselkä on tunnettu talvilomakeskuksena ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden harrastaa talviurheilua, kuten hiihtoa ja laskettelua. Saariselän ympärillä sijaitsevat myös kauniit tunturimaisemat ja lukuisat vaellusreitit, jotka tarjoavat upeita elämyksiä luonnon keskellä.

Matkallamme emme myöskään voi ohittaa Yllästä ja Leviä, jotka ovat Suomen suosituimpia hiihtokeskuksia. Ylläs ja Levi tarjoavat loistavat puitteet talviurheilun lisäksi myös kesäaktiviteetteihin, kuten maastopyöräilyyn ja vaelluksille. Ylläksellä ja Levillä voit myös kokeilla perinteisiä suomalaisia saunoja ja nauttia rentouttavista saunaelämyksistä upeissa maisemissa.

Matkamme huipentuu tunturikylään nimeltä Kilpisjärvi, joka sijaitsee Suomen, Ruotsin ja Norjan rajapisteessä. Kilpisjärvi tarjoaa upeat puitteet luonnon tutkimiseen ja tarjoaa mahdollisuuden kokea pohjoista erämaaluontoa aivan vierestä. Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Seitsemisen kansallispuisto ja Norjan puolella sijaitseva Jäämeri. Tämä pohjoinen erämaa tarjoaa unohtumattomia ja upeita luontoelämyksiä jokaiselle matkailijalle.

Matkamme läpi Pohjois-Suomen luonnon päättyy takaisin Ouluun, josta jatkoimme kotimatkaa. Vaikka Pohjois-Suomen luonto jättikin meihin pysyvän vaikutuksen, jäi myös luvattoman paljon nähtävää ja koettavaa vielä seuraaville matkoillemme.

Pohjoinen Suomi tarjoaa upean mahdollisuuden päästä lähemmäs luontoa ja kokea upeita elämyksiä luonnonkauniissa ympäristössä. Matkallamme koimme upeita maisemia, mielenkiintoisia tapahtumia ja tutustuimme suomalaisen luonnon monimuotoisuuteen. Pohjoisen matka oli näin ollen unohtumaton kokemus ja suosittelen lämpimästi kaikille luonnon ystäville matkaa läpi Pohjois-Suomen upean luonnon.


Satunnainen:


Vastaavia: