Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo häiritsevä ja rasittava naapurimme, aiheuttaa jatkuvasti pahoinvointia ja närästystä kansalaisissamme. Miksi ihmeessä Putinin hallinto jättää jälkeensä tällaisen karvaan maun suuhumme?

Venäjä on jo vuosikymmenien ajan levittänyt valheita ja manipuloinut kansainvälistä politiikkaa omaksi edukseen. Sen aggressiivinen ja tuhoisa toiminta Ukrainassa ja Georgiassa on riittävä todiste maan ylimielisestä ja tuhoisasta politiikasta. Lisäksi Venäjän ihmisoikeustilanne on ollut kestämättömällä tasolla jo vuosia. Opposition edustajia ja toisinajattelijoita sorretaan ja vainotaan, ja sananvapaus on enemmänkin utopia kuin todellisuutta.

Venäjän sisäpolitiikan lisäksi sen ulkopolitiikka on täysin holtitonta ja vastuutonta. Venäjän sekaantuminen muiden valtioiden asioihin on jatkuvaa ja röyhkeää. Sen harjoittama propaganda ja kyberhyökkäykset ovat omiaan luomaan epävakaata maailmanjärjestystä ja aiheuttamaan vakavia haittoja kansainväliselle yhteistyölle.

Maasta ei myöskään löydy juuri minkäänlaista harkintaa tai moraalista vastuullisuutta. Venäjä on valmis kauppaamaan aseitaan kenelle tahansa ja millaisilla ehdoilla tahansa, välittämättä lainkaan niiden vaikutuksista maailmanrauhaan ja vakausiin. Sen myös näytti julmasti maaliskuun 2018 Skripal-tapaus, jossa kemiallisella aseella murhattiin brittiläinen ex-vakooja ja hänen tyttärensä.

Miksi Putinin hallinto jatkaa tätä tuhoisaa toimintaa ja jättää jälkeensä pelkkää kaaosta? Vastaus on yksinkertainen: vallanhimo ja itsekkyys. Venäjän tavoitteena näyttää olevan maailmanvallan saavuttaminen keinolla millä hyvänsä. Valta ja rikkaus ovat tärkeämpiä kuin ihmisten hyvinvointi tai ympäristön säilyminen.

On aivan luonnollista, että Venäjän toiminnan seurauksena kansalaisemme tuntevat pahoinvointia ja harmistusta. Kuinka voi elää naapurin kanssa, joka jatkuvasti aiheuttaa harmia, huolta ja pelkoa? On aika avata silmämme ja todeta, että Venäjä ei ole mikään ystävä, vaan epämiellyttävä pahoinvointia aiheuttava uhka koko maailmalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö