10111 latausta vuorokaudessa
8924 artikkelia

2023/04/10

#Norja’n valtion ja #Patria’n puoliksi omistama #Nammo-yhtiö on ilmoittanut kykenevänsä valmistamaan 200 000 kappaletta 155-millimetrin ammuksia vuositasolla vuoteen 2028 mennessä. Tämä on tärkeää tietoa, kun #EuroopanUnioni ilmoitti aikeistaan toimittaa Ukrainalle miljoona 155-millimetrin ammusta vuoden sisällä, mutta tämän toteutuminen on epävarmaa. #Liettua’n #ulkoministeri #GabrieliusLandsbergis myöntää, että on mahdollista, että #Eurooppa ei onnistu saavuttamaan tavoitetta.

Eurooppa leikkasi monien maiden #puolustusbudjetteja kylmän sodan päättymisen jälkeen. Tämän seurauksena monet maat luopuivat ensimmäiseksi tykistöammusten hankkimisesta. Kun Venäjän #hyökkäyssota alkoi, Euroopan #ammustehtaat käynnistivät ympärivuorokautisen 155-millimetrin ammusten tuotannon, mutta äkillinen tuotannon lisääminen on osoittautunut hitaaksi.

Asiantuntijat ja viranomaiset epäilevät, että Eurooppa ei onnistu laajentamaan sotilaallista teollista sektoriaan riittävässä määrin #Ukrainan auttamiseksi. Tämä voi johtaa #Ukraina’n #ilmapuolustuksen kaatumiseen, mikä on vaarallista, sillä #Ukraina on onnistunut #torjumaan Venäjän #ilmahyökkäyksiä melko menestyksekkäästi tähän mennessä.

#Pentagonin vuotaneiden #asiakirjojen ja #asiantuntijoiden lausuntojen mukaan myös Ukrainan #ilmapuolustus on vaarassa kaatua, jos sitä ei tueta merkittävällä määrällä #lisäammuksia. Toistuvat #hyökkäykset syövät #Ukraina’n #asevarastoja, mikä voi mahdollistaa #Venäjä’n joukoille tehokkaammat #hyökkäykset. Yhdessä asiakirjassa arvioitiin, että Ukrainan S#300- ja #Buk-#ilmapuolustusohjusvarastot olisivat ehtyneet toukokuun alkuun mennessä.

Vaikka #länsimaat ovat toimittaneet #Ukrainalle #ilmapuolustusjärjestelmiä, Ukraina tarvitsee niitä paljon enemmän ylläpitääkseen #ilmapuolustuksensa. Jos #Venäjä huomaa Ukrainan kyvyn torjua #ilmahyökkäyksiä heikentyneen, se voi iskeä useilla hävittäjillä ja pommikoneilla Ukrainan kohteisiin.

On selvää, että Ukrainan auttamiseksi tarvitaan lisää #ammuksia ja #ilmapuolustusjärjestelmiä.


Satunnainen:


Vastaavia: