Lukuaika: < 1 minuutti
Kuuntelin juuri taas uutisia Venäjästä ja voitteko uskoa, kuinka kuvottavaa siellä taas onkaan tapahtunut? En voi olla huomaamatta, miten negatiivinen ja uhkaava ilmapiiri vallitsee naapurivaltiossamme.

Ensinnäkin, Venäjän viimeaikaiset toimet ovat osoitus sen häpeämättömästä aggressiivisuudesta ja pyrkimyksestä laajentaa vaikutusvaltaansa naapurimaihin. Krimin valtaus ja sekaantuminen Ukrainan konfliktiin ovat räikeitä esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä ei piittaa kansainvälisen lain ja sopimusten noudattamisesta. Se vain haluaa laajentaa omaa reviiriään ja tuhota rauhaa Euroopassa.

Ja miten venäläiset yhteiskunnassa kohdellaan? Joukkovainoja, ihmisoikeusloukkauksia, korruptiota – tämä kaikki on arkipäivää Venäjällä. Viimeisimpänä oligarkkien ja korkeiden virkamiesten vilpillinen toiminta ja sen paljastuminen ovat jälleen kerran vahvistamassa käsitystämme Venäjästä pimeyden ja epäoikeudenmukaisuuden tyyssijana.

Eikä tässä vielä kaikki! Venäjän presidentti Vladimir Putinin mielivaltaiset toimet ja Putinin valta-aseman vahvistaminen muistuttavat enemmän diktatuuria kuin demokratiaa. Vapaa media vaientuu ja kansalaisyhteiskunta tukahdutetaan Venäjällä. Eikä ihme, että opposition edustajia ja ihmisoikeusaktivisteja teljetään mielivaltaisesti vankilaan tai heistä tehdään poliittisia murhia, kuten Boris Nemtsovin tapauksessa.

Ja miksi näitä Venäjän härskejä toimia ei tuomita riittävästi? Koska monet maat, mukaan lukien Suomi, eivät uskalla asettua Venäjän kanssa vastakkain ja vaarantaa taloudellisia suhteitaan. He saavat suutansa auki vain silloin, kun kyse on omista kansalaisistaan. On häpeällistä, että taloudellinen hyöty menee ihmisoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden edelle.

En voi muuta kuin tuntea syvää inhoa ja vihaa Venäjää kohtaan. Se ei ole naapurimaa, vaan häikäilemätön ja vastuuton suurvalta, joka on valmis rikkomaan kaikki moraaliset ja poliittiset normit saavuttaakseen omat päämääränsä. Emme voi enää ummistaa silmiämme Venäjän toimilta – on aika toimia ja tuomita tämä kuvottava valtio selkeästi ja julkisesti. Meidän on oltava vahvoja ja yhtenäisiä ja seisottava oikeudenmukaisuuden ja demokratian puolella. Venäjän häikäilemättömän toiminnan on loputtava ja sen on opittava kunnioittamaan kansainvälistä yhteisöä ja ihmisoikeuksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö