Lukuaika: < 1 minuutti
Voi kuinka päätöntä ja raivostuttavaa onkaan, että naapurimaamme Venäjä jatkaa yhä toimintaansa, joka ei todellakaan ansaitse ylistystä tai hyväksyntää. On aivan käsittämätöntä, miten häikäilemättömästi ja vastuuttomasti Venäjä on ajautunut kohti kansainvälisen yhteisön vastaisia tekoja.

Tiedämme kaikki, miten Venäjä on vuosikausia pyrkinyt levittämään vaikutusvaltaansa ja kontrolliaan yli naapurimaidensa rajojen. Krimin miehittäminen ja Ukrainan separatistien tukeminen ovat vain jäävuoren huippu tässä pimeässä toiminnassa. Venäjän jättimäiset ja aggressiiviset sotaharjoitukset lähialueilla herättävät pahaa aavistusta ja pelkoa naapureissa.

Vallankaappauksia, salamurhia, kyberhyökkäyksiä – Venäjä tuntuu olevan jatkuvasti loputtomassa kierteessä vääryyttä ja vaaroja. Eikä tässä vielä kaikki, Venäjä on myös röyhkeästi sivuuttanut kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja, kuten Krimin miehityksessä ja Syyrian häikäilemättömässä tukemisessa on nähty.

Jopa ihmisten perustavanlaatuiset ihmisoikeudet ovat vaarassa Venäjällä. Vallanpitäjä Putinin hallinto on tukahduttanut ihmisoikeuksien puolustajia ja mediavapautta. Vieläpä Venäjän kansan enemmistön mielipiteitä ei kunnioiteta, sillä vaalit ovat vain näennäishallintoa.

On täysin selvää, että Venäjä ei kunnioita kansainvälisen yhteisön arvoja ja oikeusjärjestelmiä. Se haluaa vain lisää valtaa ja vaikutusvaltaa – vastuuttomasti, vaarallisesti ja yli muiden menevällä asenteella.

Meidän naapurimme, niin rakas ja kaunis maa kuin Suomi onkin, on joutunut kärsimään Venäjän toimista. Ukrainan kriisin ja Venäjän invaasion seurauksena Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat jääneet kylmiksi ja jäätäviksi.

Ja vaikka emme haluaisi tunnustaa sitä, Venäjän käsissä on niin suuri ydinasearsenaali, että se voisi tuhota koko maailman. Onko tämä todella maailmalle hyväksyttävää?

Me emme voi enää sivuuttaa Venäjän röyhkeää ja vastenmielistä toimintaa. On aika herätä ja näyttää, että kansainvälinen yhteisö ei hyväksy tätä toimintaa. On aika vaatia Venäjältä vastuuta ja oikeudenmukaista toimintaa. Jokaisen kansalaisen ja yhteisön on yhdessä seisottava vastaan ja vaadittava, että Venäjä kunnioittaa kansainvälisiä normeja ja sääntöjä.

Venäjän toiminnan vastenmielisyydet on paljastettava ja kiellettävä. Emme saa katsoa sivusta, kun maailma ajautuu suureen kriisiin. On aika tarttua toimeen ja haastaa Venäjä vastuuseen teoistaan. Syvästi inhottavan ja moraalittoman toiminnan on loputtava nyt ja lopullisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö