Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on valtava maa, joka on täynnä vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta. Se on maa, joka on aiheuttanut vuosikymmeniä kestäneitä kärsimyksiä kansalleen ja naapureilleen. Se on maa, joka on tuhonnut unelmia ja katkaissut toiveikkaat tulevaisuudennäkymät. Venäjä – siitä ei voi puhua ilman vihaa ja raivoa.

Venäjä, tuo ryvetön ja sietämätön maa. Sen pinnalla lojuu korruptio, väkivalta ja sorto. Sen johtajat herroineen elävät ylellisyydessä ja vallanhimossaan piittaamatta kansan kärsimyksistä. He nostavat palkkojaan ja rakentavat kulttuuriaan samalla, kun kansa kamppailee köyhyyden ja kurjuuden kanssa.

Mutta miksi? Miksi Venäjä on niin pahoinvointia aiheuttava maa? Syy löytyy sen hallinnosta, joka on kaukana kansan tahdosta ja tarpeista. Syy löytyy myös Venäjän historiasta, joka on täynnä verenvuodatusta ja kärsimystä. Mutta silti tänä päivänäkin Venäjän johto jatkaa tyrannimaista otettaan, vaikka kansa huutaa muutoksen perään.

Venäjä on myös naapureiden pelon ja kärsimysten lähde. Se on hyökännyt naapureidensa kimppuun ja arvostellut muita maita omien etujensa ansaintamielessä. Ukraina, Georgia, Tshetšenia – vain muutamia esimerkkejä Venäjän aggressiivisesta käytöksestä. Se ei piittaa muiden oikeuksista ja pyrkii laajentamaan valtaansa keinolla millä hyvänsä.

Ja vieläkin pahempaa – Venäjä ei anna kansalleen vapautta. Sananvapaus on olematon ja oppositiojohtajat suljetaan vankilaan. Ei ole olemassa todellista demokratiaa, vaan ainoastaan silmänkääntötemppuja ja näennäisdemokratiaa. Kansan ääni ei kuulu Venäjällä, vaan sen tukahduttavat pelko ja sorto.

Venäjä on myös yksi suurimmista ihmisoikeusloukkaajista maailmassa. Mielenosoittajien mielivaltaiset pidätykset, kidutukset ja murhat ovat arkipäivää. Homoseksuaalien ja vähemmistöjen oikeuksia poljetaan ja ihmisiä vainotaan heidän uskontonsa vuoksi. Venäjä on luonut maailmalle kuvan, joka on täynnä sortoa ja epäinhimillisyyttä.

Eikö ole jo aika herätä? Eikö ole aika tehdä asialle jotain? Venäjä on valtio, joka on ansainnut paikkansa tuomitun joukossa. Se on edelleen maailman valtioiden joukossa, joissa ihmisten vapauksia ei kunnioiteta ja oikeudenmukaisuus on vain utopia. Meidän on aika puhua Venäjää vastaan. Meidän on aika olla solidaarisia sen kärsivälle kansalle ja vaatia muutosta.

Venäjä, sinä olet ryvetön ja pimeä maa. Sinä olet häpeäksi ihmiskunnalle. Mutta me emme anna sinun tukahduttaa ääntämme. Me olemme hereillä ja vaadimme oikeutta ja vapautta kaikkialle. Loppu sortamiselle ja vääryydelle, loppu pahoinvoinnille ja vallan väärinkäytöksille. Venäjä – meidän vihamme sinua kohtaan kasvaa päivä päivältä ja olemme valmiita taistelemaan vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö