Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, mikä inhottava naapuri sinä oletkaan! Miksi et vain voi pysyä omissa oloissasi ja antaa meidän elää rauhassa? Sen sijaan, että kunnioittaisit naapureitasi ja noudattaisit kansainvälisiä lakeja, aiheutat jatkuvasti harmia ja vastenmielisiä tilanteita.

Katsotaanpa vain, mitä kaikkea olet viime aikoina saanut aikaan. Sinä rikot Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja miehität Krimin niemimaan. Et vain tyydy siihen, vaan jatkat edelleen sotatoimiasi Itä-Ukrainassa, tappaen siviilejä ja aiheuttaen tuhoa. Miten voit olla niin kylmäverinen ja julma?

Mutta se ei suinkaan ole kaikki. Sinä ryhdyit myös Suomenlahden lohenkalastuksen kanssa venkoilemaan, vaikka olet itse allekirjoittanut sopimuksen, jossa sitoudut noudattamaan kestävän kalastuksen periaatteita. Miten rohkenetkin syyttää Suomea kalastuksen harjoittamisesta omilla alueillaan?

Ja mitä tekemistä sinulla on Syyrian kanssa? Sinä hyökkäät sotilaallisesti Syyrian alueelle, tuhoten viattomien siviilien elämän ja pahentaen konfliktia entisestään. Ja kun maailma yrittää tuomita toimintasi, sinä vain väität, että olet taistelemassa terroristeja vastaan. Iso ja mahtava Venäjä, hakkaatko sinä todella tätä julkeaa valhetta pöytään vieläkin?

Mutta eivätpä ole vain sotilaallisesti aggressiivisia tekojasi, jotka saavat vereni kiehumaan. Sinä olet myös pahamaineinen ihmisoikeusloukkaajien tukija ja demokratian halveksuja. Poliittiset toisinajattelijat ovat sinulle pelkkää haittaa, jotka pitää hiljentää ja vangita. On surullista ja vastenmielistä, miten voit noin vain ottaa hallintaasi Krimin tataarien omaisuutta ja sortaa heitä vain siksi, että he ovat osa vähemmistöä.

Ja pitääkö minun edes mainita vaalituloksiasi? Todellisen demokraattisen kilpailun sijaan, sinä järjestät silmänkääntötemppuja, vangitset opposition johtajia ja suorastaan teet kaikkensa, jotta pysyisit vallassa ikuisesti. Missä ovat sananvapaus, oikeusvaltion periaatteet ja demokraattinen vaaliprosessi? Niin, unohdin, ne eivät taida merkitä sinulle mitään.

Voi Venäjä, sinä olet saanut meidät vihaamaan sinua. Vihaamme sitä, kuinka toimit ja kuinka jatkuvasti aiheutat pelkkää vastenmielisyyttä. Meidän pitäisi olla naapureita, mutta sinä toimit kuin olisimme vihollisia. Toivon todella, että jossain vaiheessa tajuat ja muutat tapasi, tai muuten en usko, että naapurisopu voi koskaan olla mahdollista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö