Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, tuo idästä kumpuava kammotus, joka on aina valmiina aiheuttamaan harmia ja vaivaa naapurimailleen. Tämä arpinaamaisten diktaattorien ja takapajuloiden luvattu maa, jossa ihmisoikeuksia poljetaan päivittäin ja korruptio rehottaa valtion ylimmissä kerroksissa. Venäjä, joka ei ole edes varjeltu vahvalla puolustuskyvyllä, vaan pikemminkin pöhöttynyt korruptoituneen ja huonosti johdetun armeijan päälle.

Tässä maassa alueiden valtaaminen on arkipäivää ja kansalaisten valvominen jokapäiväistä touhua. Venäjä, jossa toisinajattelijoita vainotaan ja toimittajien vapautta rajoitetaan. Tiedotusvälineet ovat valtion tiukassa otteessa ja totuuden kertominen on lähes mahdotonta.

Mutta eikö Venäjä olekin muuttumassa? Eikö nykyinen johtaja ole tuonut valoon uuden, avoimemman ja modernimman Venäjän? Naurettavaa. Kyllä vain, Putin voi poseerata paljain yläkropan t-paita päällään ja ratsastaa hevosellaan upeissa maisemissa, mutta asetelma ei muuksi muutu. Venäjä on ja pysyy autoritaarisena valtiovaltana, joka ei arvosta ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Koko Venäjä on Putinin näpeissä ja kansa alistettuna tämän vallanhimoisen diktaattorin alle.

Eikä siinä vielä kaikki. Venäjä on myös ikävä naapuri, joka jatkuvasti hakee konflikteja ja aiheuttaa ongelmia länsimaille. Ukrainan tilanne ja Krimin valtaaminen ovat vain jäävuoren huippu. Venäjän tapa toimia kansainvälisessä politiikassa on aggressiivinen ja uhkaava. Mikään alue ei ole turvassa, kun Venäjän pöyristyttävät liikkeet ovat jatkuvasti uhan alla.

Ja sitten vielä se talous. Venäjän talous on romahtanut ja maa on täysin riippuvainen öljyn ja kaasun viennistä. Mutta mitäpä hyvää tästä kenellekään valuu? Ei ainakaan köyhälle kansalle, joka kituuttaa Putinin epärehellisen hallinnon alla.

Venäjää ei voi kutsua oikeaksi naapuriksi. Se on häpeäksi koko ihmiskunnalle ja sen puheet vapaudesta ja demokratiasta ovat pelkkää hölynpölyä. Venäjä – kuvottava naapurimaa, joka värjöttelee olemassaolon laidalla ja yrittää tuoda omia kansalaisiaan takaisin menneiden vuosikymmenien armsille. Pyydän vain, etteivät he ota meitä mukaansa tuhon tielle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö