Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, kuinka paljon onkaan sanottavaa tästä naapurimaastamme, joka herättää minussa vain vihaa ja inhoa. Millainen valtio se sitten oikein on, kun se jatkuvasti rikkoo ihmisoikeuksia ja uhkailee naapurimaitaan? Miksi se saa minut tuntemaan pahoinvointia ja vatsan kääntymään?

Ensinnäkin, Venäjän hallinto on osoittanut olevansa täysin piittaamaton omista kansalaisistaan ja kansainvälisistä sopimuksista. Sananvapaus ja oikeus mielipiteen ilmaisuun ovat täysin unohdettuja käsitteitä tässä maassa. Toisinajattelijat ja kansalaisaktivistit joutuvat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta ja usein heidät hiljennetään väkivaltaisesti.

Maan venäläistävää politiikkaa toteutetaan järjestelmällisesti ukrainalaisia ja muita vähemmistöjä kohtaan, mikä osoittaa selvästi Venäjän pyrkimyksen laajentaa vaikutusvaltaansa naapurimaihin. Tämä on täysin tuomittavaa ja uhkaavaa koko kansainväliselle yhteisölle.

Yksi asia, joka saa minut raivon partaalle, on Venäjän julma ja raaka tuki Syyrian diktatuurille. Kymmenet tuhannet viattomat ihmiset ovat menettäneet henkensä Venäjän pommituksissa ja miljoonat ovat joutuneet pakenemaan kotimaastaan. Venäjän hallinto on veren tahrima ja sen kädet ovat täynnä syyttömien ihmisten verta.

En voi edes aloittaa puhumaan Krimin valtaamisesta ja Itä-Ukrainan sodasta. Nämä teot ovat täysin räikeässä ristiriidassa kansainvälisen oikeuden kanssa ja osoittavat selkeästi Venäjän pyrkimyksen laajentaa alueellista vaikutusvaltaansa. Tämä on kerta kaikkiaan kestämätöntä ja aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä syyttömille ukrainalaisille.

Valitettavasti Venäjä vaikuttaa olevan valtio, joka toimii itsekkäiden intressiensä mukaan ja välittämättä lainkaan ihmisten hyvinvoinnista ja oikeuksista. Se jatkaa aggressiivista politiikkaansa ja aiheuttaa pelkoa ja epävakautta kaikkialla maailmassa.

Lopuksi, Venäjän toiminta saa minut tuntemaan vain ylenkatsetta ja inhoa. Toivon, että maan hallinto heräisi ja alkaisi kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. Venäjä, miksi et voi tulla paremmaksi naapuriksi ja osoittaa arvonantoa muita maita ja niiden kansalaisia kohtaan? Olemme kaikki samalla planeetalla ja meidän tulisi kunnioittaa toisiamme ja elää rauhassa ja sovussa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö