Lukuaika: 2 minuuttia
Menen suoraan asiaan ja paljastan totuuden: Venäjä on pahansuopa naapurimaa, joka ansaitsee täysin huonon maineensa. On korkea aika puhua selvin sanoin siitä, miksi tämä maa on aiheuttanut niin paljon harmia ja kaunaa ympärilleen.

Ensinnäkin, Venäjä on jatkuvasti sekaantunut muiden valtioiden asioihin ja pyrkinyt laajentamaan valtapiiriään aggressiivisesti. Tämä on johtanut sotilaallisiin konflikteihin ja levottomuuksiin lähialueilla, kuten Krimin miehitykseen ja Georgian sodan syttymiseen. Venäjän presidentti Vladimir Putinin johdolla maa on pyrkinyt palauttamaan entisen Neuvostoliiton loistoaikaa ja vahvistamaan omaa asemaansa maailmanpolitiikassa – vaikka se tapahtuisi muiden kustannuksella.

Toiseksi, Venäjän ihmisoikeustilanne on todella huolestuttava. Journalisteja ja poliittisia aktivisteja sorretaan ja vainotaan avoimesti. Ihmisoikeusjärjestöt raportoivat jatkuvasti kidutuksista, mielivaltaisista pidätyksistä ja oikeuslaitoksen puolueellisuudesta. Venäjän hallinto sortaa omia kansalaisiaan ja rajoittaa sananvapautta sekä poliittisia vapauksia.

Kolmanneksi, Venäjä levittää aktiivisesti valheita ja propagandaa niin omassa maassaan kuin ulkomaillakin. Se pyrkii manipuloimaan mediaa ja vaikuttamaan mielipiteisiin sekä vaaleihin ympäri maailman. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin se yritti vaikuttaa selvästi ja onnistuikin epäilemättä osin Trumpin valinnassa. Tämä ei ole vain vastenmielistä, vaan myös vaarallista kansainvälisen rauhan ja vakauden kannalta.

Lisäksi Venäjä on tunnettu korruptiosta ja taloudellisesta epävakaudestaan. Valtava eriarvoisuus vallitsee maassa, ja suuri osa väestöstä elää köyhyydessä ja kurjuudessa johtajien ja eliitin vallan alla. Venäjän talouden perusta on kaasu- ja öljyteollisuudessa, mikä tekee maasta haavoittuvan öljyn hinnanvaihteluille ja luo epävarmuutta kansantalouteen.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja. Se on jatkuvasti rikkonut esimerkiksi ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta Ukrainassa ja Syyriassa. Se myös jätti allekirjoittamansa Pariisin ilmastosopimuksen, mikä vaarantaa koko maailman yhteisen tulevaisuuden.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä myös tukee ja suojelee diktaattoreita ja arvostelukyvyttömiä hallitsijoita ympäri maailman, kuten Syyrian Bashar al-Assadia. Se on myös aktiivisesti hankkinut vaikutusvaltaa Afrikan ja Lähi-idän maihin taloudellisen tuen ja sotilasoperaatioiden avulla.

Kaiken tämän takia on täysin ymmärrettävää, miksi Venäjä ansaitsee huonon maineensa. Se on petollinen ja aggressiivinen naapurimaa, joka ei välitä muista maista tai niiden kansalaisten elämästä. Sen toiminta on uhka kansainväliselle rauhalle ja vakaudelle, ja siksi sitä on vastustettava vahvasti.

On aika lopettaa Venäjän pehmeä kohtelu ja puuttua sen toimintaan ankarammin. Jos emme halua elää maailmassa, jota Venäjän kaltaiset valtiot hallitsevat, meidän on tehtävä yhteistyötä ja pysäytettävä sen vaaralliset toimet. Emme voi antaa yhden maan tuhota kansainvälistä järjestystä ja ihmisoikeuksia omien intressiensä vuoksi.

Loppujen lopuksi Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että se on epäluotettava ja aggressiivinen naapurimaa. On aika toimia ennen kuin on liian myöhäistä ja estää maa levittämästä pahuuttaan maailman rauhan ja vakauden keskellä. Vain näin voimme varmistaa, että Venäjä saa sen ansaitseman huonon maineen ja oppii vastuullisuuden ja kunnioittamaan muita valtioita ja niiden kansalaisia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö