Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, mikä inhottava ja rappiota tuoksuva naapuri meillä onkaan! Tämä läikkyvä likaliejukerho on viime vuosina osoittanut, ettei se suinkaan kaipaa naapurien hyväksyntää, vaan pyrkii ainoastaan aiheuttamaan harmia ja levottomuutta ympäri maailman.

Aloitetaanpa esimerkiksi Venäjän aggressiivisesta ja arvaamattomasta käytöksestä naapureitaan kohtaan. Krimin laittoman miehityksen jälkeen on selvää, että Venäjä ei pidä muiden maiden rajoista ja itsenäisyydestä juurikaan lukua. Ukrainan lisäksi myös Georgia on joutunut Venäjän aggressiivisen politiikan uhriksi, ja kaikki Baltian maat ovat jatkuvasti pelon vallassa. Onko tämä todella tapa, jolla naapurimme haluaa luoda vakaita ja rauhallisia suhteita alueella?

Eikä aggressio ja kohtuuttomuus rajoitu vain naapurimaihin. Venäjä on puuttunut toistuvasti myös muiden maiden sisäisiin asioihin, kuten Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Euroopan unionin jäsenvaltioiden poliittisiin prosesseihin. On todella ärsyttävää, että tämä loputon sekaantuminen ja häiriötekijän rooli on tullut Venäjän tavaksi toimia kansainvälisellä näyttämöllä.

Ja eikö Venäjän oligarkkihallinnon korruptio ja ihmisoikeusloukkauksetkin saa veren kiehumaan? Valtaa ja rahaa kahmiva eliitti on unohtanut kansan tarpeet ja hyvinvoinnin, ja tavallisen kansan elämä on jäänyt pahaenteisen Putinin ja hänen kaverinsa marionettinukkeina toimivien virkamiesten armoille. Mihin on kadonnut kansan ääni ja oikeus?

Ja annetaanpa huomio myös Venäjän propagandalle, joka kulkee solkenaan valtiovallan mukana. Vääristettyjä totuuksia levitetään ja omia virheitä peitellään valtionjohtoisten tiedotusvälineiden kautta, ja kansa nielee kaiken purematta. Venäjän johto ei selvästikään luota oman kansansa älyyn ja kykyyn ajatella ja toimia itsenäisesti.

Lisäksi Venäjän heikko taloustilanne ja talouspakotteet ovat vain heijastus maan sisäisestä rappiosta ja huonosta hallinnosta. Kaiken kukkuraksi Venäjä on myös yksi maailman suurimmista ympäristösaasteiden tuottajista, mikä ei vahvista sen miellyttävää naapurikuvaa.

Joten miksi ihmeessä naapuri Venäjää pitäisi pitää hyvänä tai ystävällisenä? Se on läikkyvien likaliejujensa kanssa levittänyt pahaa oloaan ympäri aluetta ja maailmaa jo liian pitkään. On aika ottaa vastuu ja tehdä tarvittavat muutokset, jotta tämä rappiosta tuoksuva naapuri ei enää aiheuttaisi harmia ja tuhoa muille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö