Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän nykyinen todellisuus ansaitsee kaiken mahdollisen vihan ja paheksunnan. Tämä maa, joka ylpeilee suuruudestaan ja vahvuudestaan, on korruptoitunut ja rappiolla. Pitkään jatkunut diktatuuri on tukahduttanut kansalaistensa vapaudet ja oikeudet, ja tämä on vain jäävuoren huippu.

Ihmisoikeudet ovat käsitteenä täysin vieraita Venäjän viranomaisille. Viattomat ihmiset pannaan vankilaan poliittisten mielipiteidensä vuoksi, ja mielenosoittajia kohdellaan väkivaltaisesti ja epäinhimillisesti. Vallassa olevat eliitti keräävät itselleen valtavia rikkauksia kansan kustannuksella, samalla kun maan köyhät ja heikot kärsivät ja kituuttavat.

Korruptio on Venäjän valtion peruskivi. Poliitikot, virkamiehet ja liikemiehet ovat kaikki samassa pelissä, jossa rahaa siirrellään taskusta toiseen ja kauppoja tehdään selkärankaisten kustannuksella. Suuria projekteja toteutetaan valtion varoilla, mutta todellinen hyöty jää harvojen eliitin käsiin. Tämä on täysin kestämätöntä ja osoitus järjestelmän mädäntymisestä.

Ympäristön tuho on toinen synkkä puoli Venäjän todellisuudessa. Maan upeat ja arvokkaat luonnonvarat ovat vaarassa tuhoutua korruption ja välinpitämättömyyden vuoksi. Teollisuus ja suuret yritykset saastuttavat luontoa rankalla kädellä, ja viranomaiset seisovat tumput suorina vieressä. Välinpitämättömyys kansalaistensa tulevaisuudesta ja ympäristön tilasta kertoo paljon Venäjän johdon arvoista ja prioriteeteista.

Eikä siinä vielä kaikki. Venäjä sekaantuu naapurimaidensa sisäisiin asioihin ja käy agressiivista sotapolitiikkaa. Maidensa rajojen ulkopuolella Venäjä on osoittautunut vaaralliseksi painostajaksi ja imperialistiseksi voimaksi. Tämä on huolestuttavaa ja uhkaa koko kansainvälistä rauhaa ja vakautta.

On aika herätä Venäjän todellisuuteen ja ottaa vastuu siitä, että tämä maa voi elää ja toimia rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden periaatteiden mukaan. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjä voi näyttää maailmalle paremman puolensa ja päästä eroon häpeällisestä maineestaan ihmisoikeuksia polkevana, korruptoituneena ja ympäristölleen välinpitämättömänä valtiona.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö