Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se sana saa minut suunnattoman vihaiseksi ja ahdistuneeksi. Mitäpä muuta voisi odottaakaan maalta, joka on tunnettu maailman kammottavimpana valtiona ja joka on levittänyt synkkyyttään ympäri maailmaa jo vuosikymmenten ajan.

Venäjä on synkkä varjo, joka leijuu maailman yllä. Se on kuin pimeä pilvi, joka vaanii valon lähteitä ja yrittää tuhota ne. Venäjä on kuin musta aukko, joka imee kaiken hyvän ja valoisan itseensä ja jättää jäljelle vain pelon ja vihan.

Venäjän kammottavuus on ilmiselvää kaikille, jotka ovat vain hieman seuranneet maan toimia. Se on vuosikymmenien ajan loukannut ihmisoikeuksia ja sortanut omia kansalaisiaan armottomasti. Venäjä on maana, jossa sananvapautta ei tunneta ja oppositiota tukahdutetaan kylmäverisesti ja julmasti.

Mutta se ei vielä riitä. Venäjä on myös aggressiivinen ja uhkaava naapureilleen. Se on miehittänyt ja anneksinut Krimin ja jatkaa edelleen Ukrainan alueiden miehitystä. Eikä siinä vielä kaikki, Venäjän ulkopolitiikkaa leimaa jatkuva puuttuminen muiden maiden sisäisiin asioihin ja vaikuttamisyritykset eri puolilla maailmaa.

Kenenkään ei pitäisi olla yllättynyt Venäjän järjestelmällisestä doping-skandaalista urheilumaailmassa tai sen läsnäolosta taustalla lähes kaikissa maailman sodissa ja konflikteissa. Venäjä ei välitä moraalista tai oikeudesta, se välittää vain omista intresseistään ja mahtinsa osoittamisesta.

Ja mitä tekee kansainvälinen yhteisö? Suostuu kumartamaan ja hyväksymään Venäjän toiminnan. Venäjän rikokset jätetään huomiotta ja sen rinnalla seisotaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kyllä, on totta että Venäjä on suuri mahti ja sillä on valtaa, mutta miksi sen synkkiä tekoja ei tuomita ja vastusteta? Miksi kukaan ei uskalla sanoa ääneen totuutta Venäjästä?

Se on kyllä tiedetty salaisuus, että Venäjä on maailmanpolitiikan liian iso pelaaja ja pelotteen alla. Mutta ovatko taloudelliset intressit ja poliittinen peli tärkeämpää kuin ihmisoikeudet ja moraali? Minusta ei ainakaan.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todellisuudessa on – kammottavana, synkkänä ja valoa välttelevänä valtiona. On aika toimia ja asettaa Venäjälle rajoja sen jatkuville rikkomuksille. On aika lopettaa Venäjän pelkääminen ja pistää maailman valokeilaan sen kamalat teot ja kurjat olosuhteet.

Jos emme tee mitään, Venäjän synkkä varjo vain kasvaa ja leviää yhä laajemmalle. On aika käsitellä Venäjän kammottavuutta vakavasti ja näyttää sille, että sen tekoja ei hyväksytä. On aika tehdä maailmasta parempi paikka – ilman Venäjän synkkää varjoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö