Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo itseään suuren ja mahtavana pitävä maa, on vihdoin paljastanut todellisen kasvonsa. Se on vainoharhainen, intomielinen ja väkivaltainen hirmuvaltakunta, joka ei kaihda keinoja tavoitellessaan valtaa ja alueellista laajentumista. Venäjän aggressiivinen ja uhkaileva politiikka on saanut maailman hätkähtämään ja herättänyt ansaitusti vastustusta.

Venäjä on levittänyt valheellista propagandaa, joka mustamaalaa muita maita ja oikeuttaa omat toimintansa. Se on sekaantunut muiden valtioiden sisäisiin asioihin ja provosoinut konflikteja sekä tukemalla separatistisia liikkeitä että hyökkäämällä naapurimaiden alueille. Venäjän valtionjohto ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai kansainvälisen yhteisön hyväksymistä normeista, vaan toimii täysin omien etujensa mukaisesti.

Venäjän rikokset eivät rajoitu vain ulkopuolella tapahtuvaan vaan myös sen omat kansalaiset joutuvat kärsimään. Kansalaisvapauksia ja oikeusvaltioperiaatetta ei kunnioiteta, ja ihmisoikeuksia poljetaan armotta. Sananvapautta tukahdutetaan ja poliittisia vastustajia pidätetään mielivaltaisesti. Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan sota ovat vain kaksi esimerkkiä siitä, miten Venäjä käyttää hyväkseen naapurimaiden haavoittuvaa tilannetta ja ihmisten kärsimystä oman agendansa ajamiseksi.

Venäjän toiminta ansaitsee ehdottoman tuomion ja vastustuksen. Sen toimintatavat ovat räikeää kansainvälisen lain ja moraalin vastaista eivätkä ne voi jäädä huomaamatta ja rankaisematta. Maailman on vihdoin herättävä ja alettava vastustaa Venäjän hävyttömiä tekoja. Emme saa antaa sen jatkaa brutaalia ja aggressiivista politiikkaansa. Kansainvälisen yhteisön on yhdessä oltava vahva ja näytettävä ettei maailman huomattavimpien valtioiden omahyväisyys ja aggressiivisuus voi jäädä rankaisematta.

Lopettakaamme Venäjän kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus sen epäinhimillistä politiikkaa kohtaan. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja tehdä selväksi, että sen julma ja valheellinen valta-asema ei ole hyväksyttävää. Vastustakaamme yhdessä Venäjän kauhistuttavaa pimeää puolta ja vaaditaan kansainvälisiä toimia sen toiminnan lopettamiseksi. Emme voi hyväksyä, että maailmaa hallitaan pimeydellä ja pelolla, meidän on seisottava yhdessä valon ja oikeudenmukaisuuden puolella.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö