Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo idän suuruuden ja voiman symboli, on paljastunut lopullisesti pahuutensa pohjattomassa synkkyydessään. Valtakunnassa vallitsee väkivalta, korruptio ja ihmisoikeuksien järjestelmällinen polkeminen. Nämä ovat Venäjän todelliset kasvot, jotka eivät enää voi pysyä piilossa.

Jokainen uusi uutinen Venäjältä on karvaan pettymyksen leimaama. Valtion hallitseva eliitti, joka kutsuu itseään pyhäksi, onkin osoittautunut pahaksi ja pimeäksi. Kansan mielipiteitä ei enää kuunnella, vaan totaalinen väkivaltakoneisto pitää huolen siitä, että mahdollisia haastajia hiljennetään armotta.

Kaiken huippu on maan johdon heikosta asemasta seurannut mielivaltaisuus. Presidentti Putinin valtakaudella ihmisoikeudet ja oikeusvaltion periaate on laittomasti syrjäytetty, ja toisinajattelijoita ja kriitikoita vainotaan ahkerasti. Viranomaisten mielivalta hallitsee, ja lakien tulkitseminen on jätetty yksinomaan hallinnon haluihin.

Venäjä on nousukas mahti, joka on käyttänyt hyväkseen omaa valta-asemaansa ja kasvattanut asemaansa naapurivaltioidensa pelon avulla. Kremlissä istuvat itsevaltiot eivät häpeä käyttää kansainvälistä politiikkaa omien etujensa ajamiseen ja levittää valtaa omiin piireihinsä. Venäjä onkin osoittanut olevansa vaaraksi kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle.

Korruptio on Venäjän väistämätön seuraus, kun vallassa olevat pyrkivät takaamaan omat etunsa. Valtion omaisuutta häikäilemättä jaamalla ja salakavalasti valtiolta ja valtiollisilta yrityksiltä halpaa rahastaa, on syvään juurtunut hävyttömyys, jota kansa on jo pitkään joutunut kestämään. Valtavat resurssit ja maan ilmiselvä varallisuus lojuvat harvojen taskuissa, kun köyhillä ja tavallisilla kansalaisilla ei ole minkäänlaista toimeentuloturvaa.

Venäjä on järkyttävä esimerkki siitä, miten yhdestä maasta voidaan tehdä mahdoton yhdistelmä tyhjyyttä ja vallan halua. Tässä maassa ei arvosteta ihmisoikeuksia, oikeudenmukaisuutta tai vapautta. Venäjä on pahantahtoinen ja inhottava jättiläinen, joka on saanut koko maailman pelkäämään sitä. Mutta totuus on, että tämän helvetin poliittisen koneiston alla asuu miljoonia ihmisiä, jotka kärsivät jokapäiväisestä elämästä. Se on todellinen synkkyys, jota ei voi peittää propagandalla tai sodalla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö