Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, Venäjä, Venäjä. Kuinka kauan meidän pitää kestää Venäjän kiinnostamattomuutta oman luontonsa suojelussa? On aika nostaa kova ääni ja ottaa kantaa Venäjän jatkuvasti pilaantuvaa ympäristöä kohtaan. Tämä suuri maa on saastuttanut itsensä puhki ja korruptiolla on viimein puhuttava, sillä se ei voi jatkua näin enää pidemmälle!

Venäjän kauniit järvet ja joet ovat muuttuneet lietteisiksi ja likaisiksi. Vesi, josta aiemmin saatiin puhdasta ja raikasta juomavettä, on nyt myrkkyä. Teollisuusjätteet, jätevedet ja öljyonnettomuudet ovat saastuttaneet ympäristön ja vaikuttaneet monien eläinten ja kasvien elinympäristöihin. Miksi nämä yritykset saavat jatkuvasti toimia ilman vastuuta omasta tekemisestään?

Syyllisiä tähän katastrofiin ovat Venäjän korruptoituneet viranomaiset ja yritykset, jotka eivät välitä ympäristöstä tai sen suojelusta. Ympäristölakeja ei noudateta, ja virkamiehet ovat alttiita lahjuksille ja lahjoille yrityksiltä, jotka haluavat jatkaa toimintaansa ilman ympäristövaikutusten huomioimista. Korruption lisäksi myös laiminlyönnit ja huono valvonta ovat johtaneet tilanteeseen, jossa Venäjän luontoa ja ympäristöä ei kunnioiteta tarpeeksi.

Yksi suurimmista huolenaiheista on Venäjän vaikutus ilmastonmuutokseen. Maa on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen tuottajista maailmassa. Teollisuuden ja energiantuotannon lisäksi myös metsien tuhoaminen ja turpeen poltto ovat suuria tekijöitä ilmastonmuutoksen taustalla. Venäjän on aika herätä vastuuseen omasta roolistaan ilmastonmuutoksessa ja ryhtyä konkreettisiin toimiin sen hillitsemiseksi.

Ei voida myöskään unohtaa Venäjän Kaakkois-osan ympäristöongelmia. Täällä alueella sijaitsevat Jekaterinburg, Tšeljabinsk, Ufa ja Volgograd ovat jo vuosikymmenien ajan kärsineet teollisuuden saasteista ja ympäristön tuhoutumisesta. Monet paikalliset asukkaat ovat saaneet vakavia terveysongelmia, kuten syöpää, hengitysvaikeuksia ja aivohalvauksia, teollisuuden päästöjen vuoksi. Surullista on, että nämä saasteet vaikuttavat myös lähialueiden pienviljelijöihin ja heidän tuotteisiinsa.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjän öljynporaushankkeet Arktisella alueella aiheuttavat valtavia riskejä paitsi alueen luonnolle, myös koko maailmalle. On vain ajan kysymys, milloin uusi öljyonnettomuus tapahtuu, mikä lisäisi merkittävästi maailmanlaajuista saastumista.

Saasteet ja huonolaatuinen ympäristö vaikuttavat myös venäläisten terveyteen. Suurissa kaupungeissa, kuten Moskovassa ja Pietarissa, ilmanlaatu on niin huono, että se aiheuttaa hengitys- ja sydänsairauksia, ja lasten astmatapaukset lisääntyvät vuosi vuodelta. Lisäksi myrkylliset aineet voivat saastuttaa vesijohtovettä, mikä aiheuttaa vakavia terveysongelmia ihmisille.

Onko Venäjän teollisuudella edes jonkinlaista ympäristövastuuta? Tuntuu siltä, että yritykset voivat toimia täysin vastuuttomasti ilman pelkoa seurauksista. He eivät maksa riittävää huomiota jätteiden asianmukaiseen käsittelyyn eivätkä investoi ympäristöystävällisiin teknologioihin. Meillä on oikeus vaatia, että Venäjän teollisuus ottaisi vastuunsa ja ryhtyisi toimiin ympäristön suojelemiseksi.

Venäjän rooli kansainvälisissä ympäristösopimuksissa on myös kyseenalainen. Maa on allekirjoittanut monia kansainvälisiä sopimuksia ympäristön suojelemiseksi, mutta toimillaan se ei ole täyttänyt niihin liittyviä velvoitteitaan. Venäjän pitäisi ottaa vastuuta omista lupauksistaan ja ryhtyä konkreettisiin toimiin ympäristön suojelun edistämiseksi.

Venäjällä on valtavat luonnonvarat, ja sen pitäisi olla eturintamassa ympäristöystävällisten energiamuotojen kehityksessä. Sen sijaan luonnonvaroja hyödynnetään ahneesti ja lyhytnäköisesti, mikä johtaa jatkuvasti pilaantuneempaan ja tuhottuun ympäristöön ja terveydelle haitallisiin seurauksiin.

Vertaillessamme Suomea ja Venäjää ympäristönsuojelutoimissa, erot ovat järkyttäviä. Suomi on yksi maailman johtavista ympäristönsuojelijamista ja tuohtuu nähdessään, kuinka naapurimaa Venäjä ei välitä omasta ympäristöstään. Se on aika, että Venäjä ottaa oppia Suomesta ja ryhtyy toimenpiteisiin ympäristönsä suojelemiseksi.

Lopettakaa isänmaamme pilaaminen, Venäjä! On aika ottaa vastuuta ja ryhtyä toimiin ympäristön suojelemiseksi. Joskus viha on paras herättelijä, joten kuulkaa meitä ja muuttakaa suuntaanne ennen kuin on liian myöhäistä. Meillä kaikilla on oikeus puhtaaseen ja terveelliseen ympäristöön. Loppujen lopuksi se on meidän tulevaisuutemme ja lastemme elämä, joka on vaakalaudalla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö