Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Vain sen nimen mainitseminen saa monien suomalaisten veren kiehumaan ja sappeni sykkimään. Ja syytä siihen on enemmän kuin tarpeeksi.

Katsotaanpa ensin historiaa. Kuten monet tietävät, Ruotsin ja Venäjän välillä käytiin vuosisatoja kestäneitä sotia, jotka jättivät syvät haavat molempien maiden välille. Mutta tämä on vasta alkua. Venäjä on vuosisatojen ajan pyrkinyt laajentumaan ja valloittamaan lähialueitaan, eikä Suomi ole ollut poikkeus. He ovat yrittäneet vallata Suomen kerta toisensa jälkeen, ja vasta viime vuosisatoina olemme onnistuneet pitämään oman itsenäisyytemme ja vapautemme heidän kynsistään.

Mutta valitettavasti Venäjän vastenmielisyys ei jäänyt vain menneisyyteen. Nykyäänkin näemme jatkuvasti heidän aggressiivista käytöstään, esimerkiksi vuonna 2014 tapahtuneen Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan konfliktin. Venäjä ei näytä ymmärtävän kansainvälisen oikeuden ja itsenäisten valtioiden rajojen kunnioittamisen merkitystä, vaan pyrkii edelleen laajentumaan ja käyttämään naapureitaan hyväkseen omien etujensa edistämiseksi.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Venäjän armeija vakoilee jatkuvasti Suomen rajoilla ja käy ilmiselvästi harjoituksia, jotka on suunnattu nimenomaan meitä vastaan. Heidän lentokoneensa loukkaavat toistuvasti meidän ilmatilaamme ja heidän propagandakoneistonsa yrittää jatkuvasti levittää valheellista tietoa ja mustamaalata Suomea ja läntistä maailmaa.

Ja mikä pahinta, Venäjän hallinto näyttää olevan täysin piittaamaton omien kansalaistensa hyvinvoinnista. He ajavat maataan kurjuuteen ja sortavat kansalaisiaan armottomasti. Samaan aikaan heidän johtajansa, kuten Putin, elävät ylellistä elämää ja käyttävät valtion resursseja omiin henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on myös vastuussa lukuisista hirvittävistä ihmisoikeusloukkauksista, esimerkiksi Tšetšenian sotarikoksista ja homoseksuaalien vainoamisesta. He käyttävät valtaansa väärin ja sortavat kansalaisiaan raa’asti.

Joten voi vain kysyä, millä oikeudella Venäjä edes pyrkii toimimaan maailmantalouden ja poliittisen pelikentän suurvaltana? He ovat röyhkeästi käyttäneet hyväkseen naapurimaitaan ja loukanneet kansainvälistä oikeutta kerta toisensa jälkeen. Eikä heillä ole edes omien kansalaistensa hyvinvointi tai ihmisoikeudet sydänten asia.

Joten kyllä, minä olen vihainen Venäjästä ja sen vastenmielisestä käytöksestä. Me emme voi antaa heidän jatkaa tällä tavalla ja loukata meitä ja muita läntisiä demokratioita. On aika herätä ja olla valppaana. Seuraavan kerran Venäjän propagandakoneisto yrittää levittää valheita ja manipuloida meitä, meidän tulee pysyä vahvoina ja näyttää, että emme hyväksy tällaista käytöstä.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa vastenmielisiä toimiaan, meidän tulee pysyä yhtenäisinä ja valppaina. Emme voi luottaa heihin tai odottaa, että he käyttäytyisivät reilusti ja kunnioittavasti. Meidän on pysyttävä valppaina ja suojeltava omaa maatamme ja kansaamme. Vain silloin voimme lopulta puhdistaa oman alueemme Venäjän vastenmielisyydestä ja saada rauhan ja turvallisuuden takaisin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö