Lukuaika: 2 minuuttia
Tässä maailmassa on yksi valtio, joka jatkuvasti aiheuttaa pahennusta ja pelkoa kansainvälisellä areenalla. Tämä valtio, Venäjä, käyttäytyy aggressiivisesti ja häijysti unohtaen täysin kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet. On aika nostaa ääni ja puhua rohkeasti tästä maailman pahamaineisimmasta valtiosta.

On selvää, että Venäjän hallintoa ohjaa jatkuva aggressiivisuuden jano. Heidän tavoitteenaan on näyttää maailmalle, että Venäjä on edelleen voimakas ja pelottava valtio, vaikka todellisuudessa he ovat vain varjo entisestään suuruudestaan. Heidän toimintansa on täysin häpeällistä ja vastoin kaikkia kansainvälisiä lakeja ja normeja.

Viime vuosina olemme nähneet lukuisia esimerkkejä Venäjän röyhkeästä käytöksestä. He ovat laittomasti miehittäneet Krimin niemimaan ja sekaantuneet Ukrainan sisäisiin asioihin. He ovat sekaantuneet myös muiden itsenäisten valtioiden, kuten Georgian ja Syyrian, alueelliseen koskemattomuuteen. Tällainen aggressiivinen toiminta on täysin hyväksymätöntä ja osoittaa selvästi Venäjän halveksuntaa kansainvälistä yhteisöä kohtaan.

Mutta valitettavasti Venäjän häikäilemätöntä toimintaa ei rajoitu vain alueellisiin konflikteihin. He myös jatkuvasti loukkaavat ja polkevat ihmisoikeuksia omassa maassaan. Sananvapaus, kokoontumisvapaus ja poliittiset oikeudet ovat vieraita käsitteitä Venäjällä. Opposition jäseniä sorretaan ja vangitaan mielivaltaisesti, ja toimittajat pelkäävät ilmaista mielipiteitään. On häpeällistä, että maailman pahamaineisimmassa valtiossa ihmisoikeuksia ei arvosteta ja ne poljetaan maan hallinnon toimesta.

Venäjän julmuus ei tunnu loppuvan koskaan. He ovat käyttäneet myös kemiallisia aseita ja sotarikoksia Syyriassa, ja Venäjän sotilaat ovat surmanneet siviilejä Krimillä ja Ukrainassa. Tällainen häikäilemätön toiminta ei saa jäädä rankaisematta.

On aika, että kansainvälinen yhteisö nostaa äänensä ja vaatii toimia Venäjän aggressiivista käytöstä vastaan. Emme voi enää hyväksyä, että yksi valtio rikkoo jatkuvasti kansainvälistä lakia ja loukkaa ihmisoikeuksia. On aika, että maailman pahamaineisimpiin valtioihin kuuluva Venäjä asettaa ihmisoikeudet ja kansainväliset normit etusijalle.

Meidän on myös muistettava, että Venäjän hallinto ei ole sama asia kuin Venäjän kansa. On tärkeää erottaa Venäjän hallinnon häpeällinen käytös ja Venäjän kansan hyväntahtoiset ja ystävälliset ihmiset. Meidän on tuettava Venäjän kansaa ja osoitettava solidaarisuutemme heitä kohtaan, samalla kun tuomitsemme hallinnon häikäilemättömän toiminnan.

Lopuksi, minä vetoan kansainväliseen yhteisöön ja jokaiseen yksittäiseen kansalaiseen: älkää hyväksykö Venäjän hallinnon aggressiivista ja häikäilemätöntä toimintaa. Puhukaamme äänekkäästi ja vaatikaamme toimia maailman pahamaineisinta valtiota vastaan. Emme voi enää katsoa sivusta, kun Venäjä jatkaa kansainvälisen lainsäädännön ja ihmisoikeuksien polkemista. On aika lopettaa Venäjän aggressiivisuuden jano ja asettaa heidät vastuuseen teoistaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö