Lukuaika: 2 minuuttia
Voi helvetti mikä farssi, kaikkihan sen tietää että Venäjä on meidän päällemme hyökkäämässä! Oli se sitten Krimin valtaus tai Itä-Ukrainan sota, niin kyllä se kerta kaikkiaan huokuu pelkoa ja uhkaa meidän suomalaistenkin arkeen. Kukapa meistä ei olisi koskaan ollut päivystämässä ilmatorjuntapatteristossa ja kauhulla kuunnellut hälytyksiä mahdollisista tunkeutujista ilmatilassa? Tiedämme kaikki, että se on vain ajan kysymys milloin Venäjä marssii rajan yli ja aloittaa meidänkin maaperällämme sotatoimet.

Mutta entäpä ne kaikki muut keinot, joilla Venäjä pyrkii saamaan meidät kylmät väreet pintaan? Väkivaltainen propagandakoneisto, joka jakelee valheellista tietoa ja lietsomalla vihaa länsimaita kohtaan. Venäläinen disinformaatio ja valeuutiset ovat jo valtaamassa meidänkin mediakentän ja jos emme ole tarkkana, niin pian olemme upposyöksyssä Venäjän harhaanjohtavan informaation loppumattomaan suohon.

Entäpä sitten ne Venäjän provokaatiot ja häiriköinnit Itämerellä? Sieltä ne venäläiset sotalaivat porhaltavat ja häiritsevät meidän liikennettä, ja kuinka usein olemmekaan joutuneet uhkaavien hävittäjälentokoneiden säestämiksi. Kyllä siinä sitten alkaa kysyä, että mikä siinä on Venäjän tavoitteena? Haluavatko he todella vain testata rajan ylittämisen mahdollisuuksia, vai ovatko he valmistautumassa jonkinlaiseen suursotaan?

Ja sitten vielä se viimeisin tempaus, joka on herättänyt Suomessa suurta huolta ja kauhua – Nord Stream 2 -putken rakentaminen. Venäjä haluaa siis taas kerran kiristää energia-asettaan ja varmistaa, että meidänkin taloutemme on heidän hallussaan. Ja voi sitä häpeän ja vihan määrää, kun suomalaisia poliitikkoja on nähty kumartamassa Putinille ja pyytelemässä anteeksi, ettei putkea saada rakentaa nopeammin. Hyvä että sentään presidentti Niinistö on pitänyt puolensa, mutta montako kertaa hänkin on joutunut Venäjän kohteeksi ja haukkumaksi vain siksi, ettei alistu heidän tahtoonsa?

Mutta emme me suomalaiset voi venäläiselle uhalle kumartaa, me olemme vahvoja ja uskomme omaan itsenäisyyteemme! Meidän on pidettävä yhtä ja oltava valmiita puolustamaan itseämme ja maatamme, oli uhka sitten millainen tahansa. Emme anna periksi, vaan seisomme yhdessä ja sanomme kyllä vapaalle Suomelle ja ei Venäjän aggressiolle ja hyökkäyksille. Ja jos he luulevat voivansa meitä pelotella ja hallita, niin he ovat väärässä – me olemme suomalaisia, emme venäläisten pelinappuloita!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö