Lukuaika: 2 minuuttia
Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten Venäjä on jatkuvasti onnistunut ansaitsemaan paikkansa maailman inhottavimpana naapurina. Jokainen aamu aloitetaan uusilla uutisilla Venäjän törkeistä teoista ja uhkailuista, jotka osoittavat heidän täydellisen piittaamattomuutensa kansainvälisestä laista ja järjestyksestä.

Poliittiset tapahtumat Venäjällä tuntuvat olevan suoraan peräisin kommunistisesta diktatuurista. Putinin valtaapitävät ja hänen alaistensa korruptio ja epäinhimillinen toiminta saavat koronkiskuritkin näyttämään kunnon kansalaisilta.

Venäjän ulkopolitiikka on täysin vastenmielinen. Heidän ahneutensa ja aggressiivisuutensa rikkovat kaikkia avantgardea olevia kansainvälisiä sopimuksia ja käytäntöjä. Heidän lietsomansa konfliktit ja valtaannousuyritykset naapurimaissa ovat valitettavasti arkipäivää.

Krimin valtaaminen ja Itä-Ukrainan sota ovat vain pieni osa Venäjän väkivallan ja alistamisen kulttuuria. Heidän roolinsa Syyrian sodassa ja tuen antaminen Bashar al-Assadin kaltaiselle diktaattorille on kammottavaa. Heidän toimintansa osoittaa täydellistä piittaamattomuutta ihmishengistä ja hirvittävää halveksuntaa kansainvälistä yhteisöä kohtaan.

Mutta onko tämä yllättävää Venäjän kaltaiselta maalta? Ei tietenkään. He ovat jo vuosikymmenien ajan osoittaneet, etteivät he piittaa mistään muusta kuin omasta vallanhimostaan ja edusta.

Ja meidän naapurimaanamme oleva Venäjä on aiheuttanut jatkuvaa turvallisuusuhkaa ja pelkoa. Heidän häikäilemätön tiedustelutoimintansa ja aggressiivinen sotilaallinen läsnäolo lähialueillamme ovat vaaraksi koko Euroopalle.

Kiistattomat todisteet Venäjän vaikuttamisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin kertovat siitä, miten epärehellisiä ja halveksivia he ovat. He pyrkivät häpeämättömästi vaikuttamaan muiden maiden sisäisiin asioihin ja heillä ei ole mitään arvostelukykyä tai moraalikäsitystä.

Tämä on se todellisuus, johon me naapurimaana joudumme elämään. Emme voi enää kääntää selkäämme ja toivoa, että kaikki muuttuu paremmaksi itsestään. Meidän on oltava valppaita ja vastustettava Venäjän suorittamaa agressiota ja tuotava julki heidän julmuutensa.

Emme voi enää sallia Venäjän toimia koskemattomina. Meidän on puolustettava kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia vastaan ja vaadittava oikeudenmukaisuutta Venäjän tekojen vuoksi.

Mutta ennen kaikkea meidän on yhdistyttävä ja osoitettava, että emme suostu elämään inhottavan naapurimme varjossa. Meillä on oikeus elää turvallisessa ja rauhanomaisessa ympäristössä, emmekä saa antaa Venäjän vaarantaa sitä.

On aika kääntää selkä Venäjälle ja osoittaa, ettemme pelkää heidän uhkailujaan ja tekojaan. Me olemme yhteisesti vastuussa tulevaisuudestamme ja meidän on toimittava sen mukaisesti. Naapurimme on inhottava ja vaarallinen, mutta meillä on voimaa ja rohkeutta nousta vastustamaan heitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö