Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Voi sitä raadollisuuden ja ällöttävyyden tyyssijaa. Väittävät olevansa suuri ja mahtava maa, mutta todellisuudessa ovat vain pelkkä kusipäinen naapurimaa, joka pyrkii jatkuvasti horjuttamaan länsimaita omilla kyseenalaisilla toimillaan.

Mikä tekee Venäjästä niin ällöttävän? No, otetaanpa vaikka tuorein tapaus: Aleksei Navalnyi. Raukkamainen hallinto murhaa armottomasti omia kansalaisiaan ja yrittää peitellä sitä syyllistämällä muita. Ja mitä tekee Venäjän kansa? Taputtaa taustalla ja hyväksyy sen, kunhan vain Putin pönkittää omaa valtaansa.

Ja miten onkaan laita sananvapauden ja ihmisoikeuksien kanssa? Ei näkynyt Venäjän lipun alla juhlimista, kun Navalnyi vangittiin pelkästään epädemokraattisesti ilmaistun mielipiteensä takia. Eikä siinä vielä kaikki, sillä YK:n ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachelet on jo vuosia huomauttanut Venäjän laajamittaisesta ihmisoikeusloukkauksista ja vainoamisesta.

Ja miettikääpä hieman Fukushiman ydinvoimalan onnettomuutta. Euroopassa ihmiset ostivat joditabletteja, kun pelättiin saastuneen ilmamassan saapuvan tänne. Mutta Venäjän vastaus tähän oli oikein kannustava: he aloittivat ydinvoimalan rakennusprojektin juuri Fennovoiman ydinsopimusalueelle. Kyllä, erittäin fiksua toimintaa sieltä naapurimaasta.

Ja mitä pahaa voisikaan sanoa Venäjän urheilusta? Lahjominen ja doping on arkipäivää ja Venäjän valtio tukee ja suojelee tätä kaikkea. Miksi myös ihmeessä arkiruokavaliosta tulee Venäjällä tarpeeksi dopingtestien läpäisemiseen? Ei voi olla sattumaa.

Ja tottahan toki on myös se, että Venäjän luonto on kauneinta mitä maailmasta löytyy. Mutta ei hyvää päivää, millaista tuhoamista sitä tehdään kaivoksilla ja öljykentillä. Kunnon luonnonsuojelu on Venäjällä vain utopiaa.

Ja vielä se kansakunta itse. Tuo suuri ja vahva Venäjän kansa, joka aina korostaa patriotismiaan. Mutta mihin se patriotismi katoaa, kun kyseessä on oman maan kurja tilanne? Miksi annetaan hallinnon kävellä ylitse ja murhata omaa kansaa ilman vastalauseita? Onko patriotismi vain tyhjää puhetta ja hyväksyntää hallinnolle?

Venäjästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän listan täynnä raakuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Mutta lopuksi totean vain: Venäjä, olet karun raadollinen ja ällöttävä maa. Toivottavasti muut maat pysyvät loitolla ja sinä itse armoitset itseäsi ennen kuin joudut vielä suurempaan raadollisuuteen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö