Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka raivostuttavan sairasta toimintaa Venäjän suurvallalta voi odottaa? Tässä maassa, jossa ihmisoikeudet ovat vain sivuseikka ja poliittiset vangit tuomitaan mielivaltaisesti ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä?

Venäjä, tuo kauhistuttava maa, jota johdetaan tahdonvoimaisen diktaattorin Vladimir Putinin johdolla, on kyynisesti ja häikäilemättömästi loukannut kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia vuosikymmenien ajan. Naapurimaat ovat olleet jatkuvasti sen epävakaiden ja aggressiivisten toimien kohteena, ja kansainvälinen yhteisö on seurannut voimattomana sivusta.

Mitä tuo suurvalta sitten tekee sen sijaan, että korjaisi omia ongelmiaan? Se yrittää vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin ja levittää omaa kyseenalaista vaikutusvaltaansa niin sanotun “lähialueensa” yli. Krimin valtaus vuonna 2014 on vain yksi esimerkki tästä tuhoisasta politiikasta. Kuinka kauan Venäjän on tarkoitus jatkaa röyhkeää käytöstään lähinaapureitaan kohtaan?

Kansainvälinen yhteisö voi myös olla syyllinen tämän sairauden leviämiseen. Monet länsimaat ovat halukkaasti solmimassa kaupallisia ja poliittisia suhteita Venäjän kanssa ja unohtavat samalla täysin sen, että tämä maa on yksi länsimaiden pahimmista vihollisista. Tällainen realismi on vaarallista ja lyhytnäköistä, ja se antaa Venäjälle vain enemmän vaikutusvaltaa ja valtaa.

Meidän on myös muistettava se julma totuus, että Venäjä on yhä vaurastuva maa, joka pysyy sisäisesti heikkojen demokraattisten instituutioiden ansiosta. Kansalaisyhteiskuntaa ja lehdistönvapautta on jatkuvasti rajoitettu, ja poliittiset aktivistit ja toimittajat ovat jatkuvasti vaarassa joutua mielivaltaisen vangitsemisen ja vainoamisen kohteeksi.

On aika herätä ja ymmärtää, että Venäjä ei ole vain itseään vahingoittava maa, vaan myös uhka koko kansainväliselle yhteisölle. Meidän on oltava valmiita vastaamaan Venäjän provokatiivisiin ja aggressiivisiin toimiin vihdoinkin ja asettamaan rajoja sen sairaille pyrkimyksille. On aika muistuttaa Putinia ja hänen hallintoaan siitä, että maailma ei tule sallimaan heidän jatkuvaa rikollista käytöstään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö