Lukuaika: 2 minuuttia
Nykyään on käynyt ilmeiseksi, että Venäjän kanssa ei ole mitään tekemistä. Venäjä on ollut maailman kauhistuttavin ja arvaamattomin valtio jo vuosikausia, ja sen teot ovat jättäneet jäljen maailmaan, jota on vaikea korjata.

Venäjä on hyökännyt naapureidensa kimppuun, miehittänyt alueita ja liittänyt niitä itseensä ilman minkäänlaista lupaa tai oikeutusta. Se on osoittanut täydellistä halveksuntaa kansainvälistä lakia ja sopimuksia kohtaan, ja puhuu oikeusvaltiosta samalla kun tukahduttaa omien kansalaistensa mielipiteitä väkivalloin.

Presidentti Vladimir Putinin hallintoa ei voi millään muotoa kutsua demokraattiseksi. Vaaleja vääristellään ja oppositiota vainotaan. Toimittajia ja ihmisoikeusaktivisteja murhataan tai heitä uhkaillaan, ja kansalaisyhteiskuntaa on systemaattisesti heikennetty. Kaikki tämä on omiaan tukahduttamaan kansan tahtoa ja antamaan Putinin hallinnolle vapaat kädet toimia omien intressiensä mukaan.

Venäjän sisäpolitiikka on yhtä karmeaa kuin sen ulkopolitiikka. Korruptio ja rikollisuus ovat valtion keskeisiä tekijöitä, ja eliitin rikkaus kasvaa jatkuvasti kansan köyhtyessä. Koko kansan painostaminen ja pelottelu on osa hallinnon järjestelmällistä strategiaa, ja koko kansakunta on panttivankina Putinin auktoriteetille.

Ja mikä pahinta, Venäjän täydellisestä piittaamattomuudesta kärsivät eniten sen omat kansalaiset. He joutuvat elämään maassa, jossa korruptio ja väkivalta ovat arkipäivää. Heillä ei ole sananvaltaa valtion asioihin, ja heitä hallitaan rautaisella otteella.

Venäjän toiminta on myös vakava uhka koko maailmalle. Sen harjoittama hybridisota ja informaatiovaikuttaminen levittävät vihaa ja epävakautta ympäri maailmaa. Sen sotilaalliset uhkailut ja aggressiivinen toiminta Itämerellä ja Ukrainassa osoittavat, miten halveksittava suhtautuminen Venäjällä on kansainvälisiä sopimuksia ja alueellista koskemattomuutta kohtaan.

Suomen tulisi täysin ja kiistattomasti tuomita Venäjän toimet ja toimia sen vastaisesti. Meidän tulisi asettaa tiukat talouspakotteet ja julkisesti näyttää, että hyökkäykset naapureiden kimppuun ja ihmisoikeusloukkaukset eivät jää ilman seuraamuksia.

Meidän tulisi pitää mielessä, että Venäjän teot ovat pelkkä jäävuoren huippu. Tätä tuhonneita tekoja ja julmuuksia on vielä paljon, joita emme edes näe tai tiedä. Nämä ovat vain niitä tapauksia, jotka ovat jollain tapaa nousseet pintaan. Vain Jumala tietää, kuinka monta ihmistä Venäjän valtio on tuhonnut ja miten monia ihmisiä se on käyttänyt hyväkseen valtansa välineenä. Joten meidän tulisi kaikkien olla yhtä mieltä siitä, että Venäjä on kauhistuttava ja sen toimet pitäisi tuomita kovemmalla kädellä. Se on vain silloin mahdollista tuoda se oikeuden eteen ja saattaa se vastuuseen teoistaan.

Lopuksi, miksi meidän tulisi inhoita Venäjää? Se on yksinkertaista: sen järjestelmä, toimet ja asenne ovat täysin kestämättömiä ja vastoin kaikkea, mihin me uskomme. Sen tulevaisuus ei näytä hyvältä, ja sen vaikutukset ovat tuhoisia kaikille. Joten meidän tulisi kaikkien nousta vastustamaan Venäjän toimia ja varmistaa, että tällainen käytös ei jatku enää koskaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö