Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, miten raivostuttavan saastuttava vaikutus sinulla onkaan naapurimaahamme! Kautta historian olet onnistunut levittämään myrkyllistä mömmöä esiin niin ilmassa, maassa kuin vedessäkin. Et ilmeisesti tyydy vain omiin saasteisiisi, vaan onhan sinun pakko hengittää juuri meidänkin ilmaamme? Vai onko se vain tapa kiusata ja osoittaa voimaasi?

En voi olla kauhistumatta sitä, miten huonosti te osaatte huolehtia ympäristöstänne. Teitä ei tunnu kiinnostavan puhdas luonto tai terveellinen elinympäristö. Saasteiden lisäksi teillä on tapana hukuttaa kaatopaikat mereen ja järviin, jättää ydinsäteilyä leijuvaan ilmaan ja päästää öljyvuotonne jatkuvasti seilaamaan meriin.

Ja sitten vielä ne teidän sotkunne ja häiriötekonne. Maailmalla puhutaan jo Venäjän hybridisodasta ja sen manipuloinnista. Eikö teille riitä, että haittaatte meidän elämäämme saasteillanne ja rikotte ympäristöämme? Pitääkö teidän vielä lisätä tähän epävakautta ja levottomuutta?

En voi ymmärtää, miksi te ette voi kunnioittaa meitä naapureitanne ja huolehtia siitä, että elämämme olisi turvallisempaa ja ympäristömme puhtaampaa. Onko teille vain liian suuri vaiva ja vaikeaa ajatella muuta kuin omia tarpeitanne? Vai onko saastuttaminen ja kaoottisuuden aiheuttaminen teille jotenkin nautinnollista?

En tiedä, miten voisimme enää yksinkertaisesti antaa tämän kaiken anteeksi ja jatkaa elämäämme kuin mitään ei olisi tapahtunut. Venäjä, sinun saastuttava vaikutuksesi on mennyt jo liian pitkälle. On aika ottaa vastuu omista teoistasi ja tehdä muutoksia, jotta elämämme ei olisi jatkuvaa taistelua pysyä hengissä saasteittesi ympäröimänä.

Me emme ansaitse tätä naapuruutta. Me emme ansaitse elää pelossa saasteidesi ja häiriötekosi takia. Vaadimme toimia ja vastuunottoa ennen kuin on liian myöhäistä. Aina ei ole kyse vain suurvaltapolitiikasta, vaan myös ihmisten terveydestä ja ympäristön tulevaisuudesta. Toivon, että Venäjälläkin ymmärrettäisiin tämä ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö