9951 latausta vuorokaudessa

7976 artikkelia

2023/09/07

Tänään Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilla oli käynnissä jotain erikoista – nimittäin palvelunestohyökkäys! Traficom itse antoi tästä tiedon viestipalvelu X:n kautta (entinen Twitter). Koko episodi kuulostaa lähes käsikirjoitetulta toimintatrilleriltä, mutta totta se on.

Hyökkäyksen seurauksena Traficomin palveluihin pääsy estyi. Sivuillaan Traficom ilmoitti, että heidän “Oma asiointi” -palvelussaan oli häiriö, joka esti ihmisiä kirjautumasta. Tämä tarkoitti sitä, että esimerkiksi ajokorttiasioita tai muita liikenteeseen liittyviä asioita ei voinut hoitaa verkossa. Ehkä oli parempi pysyä kotona ja välttää ajokorttihakemuksia tänään.

Kuitenkin, kuten toimintaelokuvissa, Traficom oli valppaana ja ryhtyi välittömästi toimiin. Hyökkäyksen estotoimet olivat käynnissä, ja he tekivät kaikkensa, jotta palvelut saataisiin takaisin mahdollisimman nopeasti. Ehkäpä heillä oli piilossa supervakoojia ja tietoturva-asiantuntijoita, jotka tuijottivat ruutujaan tiukassa näytön tuijotuskilpailussa hyökkääjien kanssa.

Mutta kuka oli syyllinen tähän mystiseen hyökkäykseen? Venäjä? Kiina? Vai kenties joku lähempää, ehkä naapurin Eino, joka ei pitänyt siitä, että hänen traktorinsa rekisteröinti viivästyi? Tiedämme sen vasta ajan myötä, mutta yksi asia on varma: tämä tarina antoi meille kaikille syyn pysähtyä hetkeksi ja arvostaa verkkopalveluiden toimintavarmuutta ja niiden takana työskenteleviä ihmisiä.

Toivottavasti Traficom saa pian palvelunsa takaisin raiteilleen, ja voimme jälleen ajella huolettomasti suomalaisilla teillä – verkkosivuilla tai ilman!


Satunnainen:


Vastaavia: