Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se naapuri, josta olemme jatkuvasti riippuvaisia ja jonka kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä. Mutta mitä tekee tämä naapurimaa? Se käyttäytyy kuin nuiva ja ilkeä kakara, joka vain haluaa aiheuttaa ongelmia ja kiusaa muita.

Tämä on totisinta totta, kun tarkastelemme Venäjän valtion toimintaa. Sen käytös on ollut inhottavaa ja mitäänsanomatonta. Se on jatkuvasti rikkonut kansainvälisiä normeja ja sopimuksia, ja sen uhkaava retoriikka on ollut taas kerran kovimmillaan.

Vaikka me suomalaiset olemme pyrkineet ystävälliseen naapuruuteen ja toimineet järkevästi Venäjän kanssa, se ei ole koskaan ollut tarpeeksi. Mikään ele ei ole riittänyt tyydyttämään Venäjän perverssiä tarvetta kontrolloida ja yrittää vaikuttaa meihin. Se on aina vaatinut lisää ja lopputulos on aina sama: lisää stressiä ja ahdistusta Suomelle.

Venäjän toiminta on vaikuttanut meihin suomalaisiin monessa eri muodossa. Taloudellisesti, turvallisuuspoliittisesti ja poliittisesti. Se on ollut kuin paha lapsi, joka ei ymmärrä sanoja tai tekojen seurauksia. Se on koko ajan ollut oman napansa tuijottamisen vallassa ja unohtanut, että sen teoilla on vaikutuksia myös muihin.

Tämän valtiojohdon loathsome käytöksen vaikutukset ovat olleet kauaskantoisia. Taloutemme on kärsinyt Venäjän päätöksestä asettaa pakotteita ja estää kauppaa. Turvallisuutemme on uhattuna Venäjän aggressiivisen ulkopolitiikan takia. Ja meidän Suomen kansalaisten on ollut pakko olla hermostuneita ja huolestuneita siitä, mitä naapurimme seuraavaksi keksii.

Meidän on turha kuvitella, että Venäjä muuttuu yhtäkkiä paremmin käyttäytyväksi ystäväksi. Historia on osoittanut, että sen toimintatavat ovat vakiintuneet ja se jatkaa tätä loathsome käytöstä vielä pitkään. Meidän on tehtävä jotain pysyäksemme vahvoina ja suojellaksemme itseämme Venäjän kynsistä.

Onko meidän sitten vain alistuttava Venäjän käytökseen ja annettava sen kävellä ylitseni? Ei missään nimessä. Meidän on pidettävä puolemme ja osoitettava, että emme suostu peloteltaviksi tai uhkailtaviksi. Meidän on tehtävä selväksi, että olemme itsenäinen ja itsenäisesti päättävä kansa, joka ei anna itsensä olla pelinappulana Venäjän pelissä.

Mutta tärkeintä on, että pidämme kiinni omista periaatteistamme ja arvoistamme. Meidän on oltava rohkeita ja pysyttävä vahvoina, vaikka Venäjä kuinka yrittäisi painostaa ja vaikuttaa meihin.

Lopuksi haluan huomauttaa, että tämä artikkeli ei ole tarkoitettu solvaamaan venäläisiä kansalaisia tai heidän kulttuuriaan. Tämä on aivan eri asia kuin naapurimaan valtion johdon toiminta. Toivon, että pystymme erottamaan nämä kaksi asiaa ja että voimme puhua avoimesti ja rehellisesti tästä loathsome käytöksestä ja sen vaikutuksista Suomelle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö