Lukuaika: < 1 minuutti

Valko-Venäjän ja Venäjän propagandakoneisto yrittävät jälleen kerran hämmentää kansainvälistä yhteisöä valheillaan ja väitteillään. Tällä kertaa heidän kohdevalintansa on Liettua, jota he syyttävät lennokki-iskujen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Mutta missä ovat todisteet? Missä on vankka näyttö tällaisista väitteistä? Ei missään!

Valko-Venäjän turvallisuuspalvelu KGB:n johtaja Ivan Tertel heittelee ilmaan syytöksiä ilman minkäänlaista konkreettista näyttöä. Hänen väitteensä siitä, että Liettua suunnittelisi tai olisi toteuttanut lennokki-iskuja Valko-Venäjän alueelle, on pelkkää propagandaa, tarkoitettu peittämään Valko-Venäjän omat ongelmat ja diktatoriset toimet.

Tertelin ilmoitus siitä, että he ovat onnistuneet estämään näitä kuvitteellisia iskuja, on vain naurettava yritys osoittaa Valko-Venäjän “tehokkuutta” ja “turvallisuutta”. Todellisuudessa tämä on vain uusi yritys peittää heidän oman kansansa sorto ja poliittinen vaino.

On surullista nähdä, miten Valko-Venäjä ja Venäjä yrittävät käyttää valheita ja propagandaansa oikeuttaakseen omat epädemokraattiset toimensa ja hyökkäyksensä naapurimaitaan vastaan. Onneksi kansainvälinen yhteisö ei ole niin typerä, että nieleisi tällaisia valheita pureksimatta.

Valko-Venäjän jatkuva yritys maalata naapurivaltiot vihollisiksi ja levittää valheellista propagandaa on tuomittavaa. On aika lopettaa nämä valheet ja keskittyä todellisiin ongelmiin, kuten Valko-Venäjän oman hallinnon korruptioon ja sortoon. Liettua ei ole syyllinen mihinkään lennokki-iskuihin, ja väitteiden esittäjien tulisi esittää todisteita tai vaieta lopullisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö