Lukuaika: < 1 minuutti

TASAVALLAN presidentti Sauli Niinistö matkusti Turkin pääkaupunkiin Ankaraan tapaamaan Turkin presidentti Recep Tayyip #Erdogan’ia. Matkan tarkoituksena on käydä keskusteluja maanjäristyksen jälkeisestä jälleenrakennuksesta, geopoliittisesta tilanteesta, Suomen ja Turkin kahdenvälisistä suhteista sekä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä.

Niinistö aloittaa päivänsä laskemalla seppeleen Atatürkin mausoleumilla kello 10.30 Suomen aikaa. Tämän jälkeen häntä odottavat vastaanottoseremoniat, kahdenkeskiset keskustelut Erdoganin kanssa sekä lehdistötilaisuudet.

Suomen ja Turkin väliset suhteet ovat hyvät ja monipuoliset. Maiden välillä käydään vilkasta kauppaa, ja Turkin merkitys EU:n ulkorajana on kasvanut viime vuosina. Turkin asema strategisena kumppanina on vahvistunut myös sen roolin myötä joka sillä on Syyrian ja Irakin konflikteissa.

Keskustelunaiheena on myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys, johon Turkki antaa julkisen hyväksyntänsä.

Suomen ja Turkin väliset suhteet ovat kehittyneet myönteisesti viime vuosina, ja tämä tapaaminen vahvistaa molempien maiden välistä yhteistyötä entisestään. Niinistön matka Turkkiin onkin tärkeä signaali Suomen ulkopolitiikalle ja sen pyrkimyksille vahvistaa asemaansa kansainvälisessä yhteisössä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö